嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
睇埋年輕彗星的肖像
有多d描寫

btw我覺得北爪同安彦嘅漫畫幾make sense 同埋有加深成個UC 世界
唔似其他外傳漫畫咁亂鳩黎
佢唔殺女人好似係因為佢覺得女人同細路都係弱者 無殺佢地既價值
嚴格嚟講五飛只有分別講過女人點解要上戰場同埋無同弱者打既價值 後來諾茵同另一條特務女五飛都承認咗佢地係戰士
可以解讀成佢老婆係因為戰爭而死 所以覺得戰場唔係女人應該去既地方 打仗本身要做奉獻性命既準備 而博命就係自己依啲男人既工作唔可以比女人面對啲咁殘酷既野
其實同部份舊式日本大男人諗法好似 出發點係覺得返工好辛苦自己辛苦就夠 女人唔好出嚟返工做下家務唔使比老闆糟質先係幸福
但係五飛老婆好打過佢又醒過佢喎 點睇
只能夠講阿寶精神真係夠哂強
佢只係話未對人類未絕望
只係做駕駛員本份,對未來冇咩遠境
佢最想係馬沙唔逃避入聯邦內部改革
佢出嚟主要只係想阻止馬沙

唔知小說講佢有個未出世嘅仔
有冇俾多啲理由佢
扮晒不殺主義但就敵機斬開一碌碌跌落海/喺太空由佢等死,自己唔落手殺就叫不殺

唔好再用個垃圾台仔言論
用下腦都知on9,有高達唔通連最基本通訊同求救設備都冇最尾一集真都比人打都爛哂,死左未
我覺得巴打有少少過分解讀

佢純粹大男人主義覺得女人同細路係弱者所以先無殺佢地 因為佢一直以黎都係想搵個強者打返場 同佢老婆一啲關係都無
真係,條台仔全部講一半斷章取義,咁多人走去信
佢連最尾雷點解要反議長都唔敢講就話議長好人。
議長開鎮魂曲又唔敢提
健康生活算唔話得
識得轉html5,冇嘢係睇/玩唔番
好有熱誠
最大爭議應該係因為macrossF就係講緊呢樣野
仲有成幾十年歷史講。
當時d人係覺得高達冇必要入侵呢個領域,因為唔會夠macross歷史嚟
CE班友死唔去唔代表佢玩不殺係合理

不過係CE, 鳩嚟都有人同佢打飛機
播緊嗰陣已經有人屌緊啦仲台仔台仔
不如你又用下腦啦
比人打斷手腳就咁喺戰場中間
比敵機發現你估佢會好心當俘虜咁捉你定一槍打爆你賺擊墜數呢?
呢d內容本身個plan應該係第二季做
咁會完整好多
不過bandai 當時唔俾結果第二季變咗同變革者超級系大戰
搞到又拖戲又奇撚怪 e.g.一大堆量產變革者揸量產戰衝去人度自爆…
戴剛家族咪又係仆街
你睇返00劇場版水島精二嘅訪談就知
本身同外星生命嘅接觸本身係tv已經想寫不過sunrise 唔比
最後第二季完咗反應好反sunrise 問返佢續篇寫外星人ok
問佢想出tv動畫定劇場版佢答劇場版
另外佢有講第一季係佢主導而第二季就編劇黑田洋介主導權大咗好多 佢自己其實比起sf 想寫多啲有關戰爭嘅描寫
你揸高達唔拎把槍仔咁想死咪自己爆頭囉
上面成段嘢都唔make sense,邊個打仗想死

比敵機發現你估佢會好心當俘虜咁捉你定一槍打爆你賺擊墜數呢?所以就一開始就死左佢算,係咪想咁講
不殺唔合理都好,都唔係咁駁

係囉一開始死咗就最好

我見你咁中意呢個公仔比6個你
咩槍仔?唔明

我係話基拉偽善
自己唔殺就打斷人手腳等自己友去殺
唔整污糟自己隻手就叫不殺
我話每個駕駛員都有槍,想自殺有幾難?基拉唔殺佢,佢想死就自殺。唔想死咪求神冇流彈打中佢。

打緊仗做到偽善好勁喎,佢殺就肯定對面會死殺,佢唔殺對面100個最少死少50個,你覺得偽善比真小人差

做義工捐錢呢啲不嬲都係偽善,有幾多人真心想要完全付出?
話之其他宇宙死得有幾慘
總之啲兵晌CE對住基拉點都唔會死
變左人棍唔會比人執雞死唔會中流彈死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞