[KPOP] 2017 KPOP討論區(18)

1001 回覆
16 Like 11 Dislike

無左張生 岩岩好

張生起大陸撈得好掂 應該舒服過日日打歌開演唱會

咁張生係咪好快正式退出叉蛋

佢自己1定唔會主動退出架喎

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
宜家佢響大陸所有工作SM應該都有錢收我估
張生要SM同叉蛋個朵同影響力。SM需要佢響大陸既影響力
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉
明明都無一齊活動,但你唔提佢又唔得

山頂食兩家 sm又係食兩家 呢個先高招 係exo個8個最慘做到隻狗咁先食得一個餅 仲要分8件 可能9件添

人數正確

無左張生 岩岩好

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

佢要SM嘅資源,
SM要佢係中国搵到嘅錢

正解,就算佢無去嘅海外show唔使分錢畀佢,但另外8個排舞都要練多個排位,然後啲飯又成日問lay去咗邊

無左張生 岩岩好

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

山頂食兩家 sm又係食兩家 呢個先高招 係exo個8個最慘做到隻狗咁先食得一個餅 仲要分8件 可能9件添

無佢份嘅海外show應該係唔使分錢畀佢,咁EXO啲歌酬係好撚貴,又唔使擔心佢地搵唔到錢嘅
只係今次佢唔打歌,就想話唔使分錢畀佢,但佢又好似有錄音

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

無佢份嘅海外show應該係唔使分錢畀佢,咁EXO啲歌酬係好撚貴,又唔使擔心佢地搵唔到錢嘅

下 有咩 唔撚係掛

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

下 有咩 唔撚係掛

唱返Xiumin個teaser,Suho唱完後個part,唔似係佢地8個把聲,好似係佢嚟

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

下 有咩 唔撚係掛

睇返Xiumin個teaser,Suho唱完後個part,唔似係佢地8個把聲,好似係佢嚟

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

下 有咩 唔撚係掛

睇返Xiumin個teaser,Suho唱完後個part,唔似係佢地8個把聲,好似係佢嚟

xiumin-->chen 無suho 都無lay

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

下 有咩 唔撚係掛

xiumin-->chen 無suho 都無lay

sor,原來我聽咗個teaser mashup,以為Chen把聲係Suho同lay

食兩家茶禮的感覺就是爽

我估SM都唔想佢走嘅
最慘咪叉蛋嗰8嗰囉

exo冇得去大陸搵真銀係並好遠既 結終搵錢都係靠出show同演唱會
https://www.youtube.com/watch?v=IdssuxDdqKk

係未比錯歌佢地 應該比NCT先岩wo
https://www.youtube.com/watch?v=IdssuxDdqKk

我覺得仲好過Cherry Bomb
段interlude好正

+1
首歌都幾正,不過佢地真係繼續好無個人特色

+1

我條仔

+1

Monster 好聽d
exo好似melon空降1位
叩叩趴
JYP白藝潾「好想唱歌」:但這裡的大人既可笑又可怕!

記者張筱涵/綜合報導

南韓歌手白藝潾10歲就擁有「抒情天才少女」之稱,2012年和朴智敏共組「15&」出道,
也推出過幾首個人作品,但距離上張作品已經半年多,也沒什麼其他個人活動,18日在IG
發文表示「寫好的歌有很多,可是我覺得這裡的大人既可笑又可怕」,外界紛紛猜測是指
所屬經紀公司JYP娛樂。

白藝潾10歲參加《Star King》獲得「抒情天才少女」稱號,同年參加JYP娛樂公開徵選獲
得亞軍的好成績,5年來往返美國及南韓展開練習生的生活,終於在2012年和朴智敏組成
團體15&出道,但僅推出1張正規專輯、4首數位單曲,2015年2月後就沒有新作品。

不過白藝潾並沒有就此消失於樂壇,仍陸續分別以半年一推的頻率發行3張迷你專輯,但
第三張作品《Love you on Christmas》在2016年12月7日後一直到現在已經過了半年多,
卻沒有新的消息,或許也因為如此她18日在IG寫下一段文字,「明明寫了很多好歌,好想
出專輯啊啊,而且也有很多粉絲在等!可是我覺得這裡的大人既可笑又可怕,嗚啊啊」。

▲白藝潾在IG寫下想出專輯的心情。(圖/翻攝自《INSTIZ》)

許多粉絲看了白藝潾的貼文後紛紛表示支持,但也有部分酸民的回覆跟著湧入,她看了以
後也跟著寫下了「喂,我也很想唱歌!可是我能怎麼樣」,再次引起了一陣熱烈討論,「
大人是在說JYP吧」、「或許有不滿的地方,但公開說JYP職員既可笑又可怕不太對吧」,
這篇貼文也被轉到南韓各大論壇網站。

接著白藝潾再次寫下一段長文並宣佈要關閉IG好一陣子,「身為一個比誰都還熱愛唱歌的
人,我並不想獨自唱著歌,而是希望能成為他人的力量,有些荒謬的留言似乎傷害到粉絲
們了,對不起,但我並不會因為沒做過的事情道歉,謝謝。」據韓媒《OSEN》報導,JYP
娛樂關係者並沒有打算要對此做出任何回應。

Tablo卸任HIGHGRND代表一職,準備Epik High的回歸

7月18日,YG娛樂宣布Tablo已經正式辭去YG子廠牌HIGHGRND的代表身份。

Tablo在2015年創立了HIGHGRND,提供許多有才華和獨特的地下音樂工作者機會,例如hyukoh,、Code Kunst、Millic……等等。

除代表撤換,HIGHGRND廠牌和旗下藝術家皆維持原樣。YG也會請專家加入並在行程活動上給與更多協助。

Tablo將會專注於他所屬團體Epik High的回歸專輯籌備。儘管放棄了他的職位,他表示仍會給與予HIGHGRND旗下藝術家們持續性的支持和幫助。

http://entertain.naver.com/read?oid=076&aid=0003123422&gid=999339&cid=1066583
Tablo卸任HIGHGRND代表一職,準備Epik High的回歸

7月18日,YG娛樂宣布Tablo已經正式辭去YG子廠牌HIGHGRND的代表身份。

Tablo在2015年創立了HIGHGRND,提供許多有才華和獨特的地下音樂工作者機會,例如hyukoh,、Code Kunst、Millic……等等。

除代表撤換,HIGHGRND廠牌和旗下藝術家皆維持原樣。YG也會請專家加入並在行程活動上給與更多協助。

Tablo將會專注於他所屬團體Epik High的回歸專輯籌備。儘管放棄了他的職位,他表示仍會給與予HIGHGRND旗下藝術家們持續性的支持和幫助。

http://entertain.naver.com/read?oid=076&aid=0003123422&gid=999339&cid=1066583

EPIK High

Finally

+1

Monster 好聽d

Monster個mv都好睇d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞