[KPOP] 2017 KPOP討論區(18)

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
講起攻日
twice響日本賣碟竟然超過J家
我覺得佢哋係計kara後最成功嘅攻日女團
(我並唔係想討論佢哋有無實力 )

....你邊到睇倒.....關八周冠喎

如果連J家都輸埋周冠就死得
我記得twice有一定兩日冠

咁都叫賣碟超過j家........大字報?

你冷靜啲我都只係講事實姐
我從來都無話要大字報
我又唔係once關我鬼事咩
只係討論吓攻日姐

我邊忽唔冷靜 只係好驚訝姐
Twice係好勁啊,第一隻就賣十三萬隻
但講到超過j家就有點可笑....

咁可能我真係無諗過佢哋第一隻碟對J家竟然會有daily第一
響我腦入面J家基本上永遠賣碟首週多數橫掃
見到落咗第二有啲驚訝姐
咁可能係我大驚少怪囉
講起攻日

純數字上13萬係勁既
見到bb 2月隻MADE係11萬

不過J家買碟通常都係一早訂定衝哂銷量,所以之後跌唔出奇

女團賣到13萬隻我真係有少少驚訝
原來佢哋響日本比我估計更有人氣
我以為女團響日本普遍都麻麻地
講起攻日

話說佢地上日本音樂節目終於唱live
不過扯晒蝦
講起攻日

準備黎料

ong
講起攻日

純數字上13萬係勁既
見到bb 2月隻MADE係11萬

不過J家買碟通常都係一早訂定衝哂銷量,所以之後跌唔出奇

女團賣到13萬隻我真係有少少驚訝
原來佢哋響日本比我估計更有人氣
我以為女團響日本普遍都麻麻地

唔使咁驚訝
j家通常係無乜後勁

利申:十年j家某團飯
lm
講起攻日

不過扯晒蝦

有無link睇下
講起攻日

不過扯晒蝦

有無link睇下

youtube search twice music station 應該有
btw 準備黎料
講起攻日

不過扯晒蝦

有無link睇下

youtube search twice music station 應該有
btw 準備黎料

https://youtu.be/0jzmHOhzUD8
平心而論 對比韓國啲live 呢次日本live有進步 不過個個都唔夠氣 仲有momo唱歌愈來愈難聽
https://www.youtube.com/watch?v=k1U4yk5giMQ
唔知有無人share過
呢首真係好正, Epik High X NELL 真係無得輸
最衰呢首無音源
講起攻日

不過扯晒蝦

有無link睇下

btw 準備黎料

平心而論 對比韓國啲live 呢次日本live有進步 不過個個都唔夠氣 仲有momo唱歌愈來愈難聽

會喘係因為呼吸控制唔好,但跳舞嘅呼吸要同唱歌嘅呼吸夾到都係考功夫
但其實而家騙徒嘅手法愈嚟愈高明,好多時覺得LIVE幾好無咩喘聲氣都係因為彩排預錄囉
講起攻日

不過扯晒蝦

https://www.youtube.com/watch?v=b9qpKlgM3OQ

ONE – ‘해야해 (Heyahe)’ M/V MAKING FILM
講起攻日

不過扯晒蝦

有無link睇下

btw 準備黎料

會喘係因為呼吸控制唔好,但跳舞嘅呼吸要同唱歌嘅呼吸夾到都係考功夫
但其實而家騙徒嘅手法愈嚟愈高明,好多時覺得LIVE幾好無咩喘聲氣都係因為彩排預錄囉

得娜蓮做到穩定冇喘氣聲
睇得出佢地攻日有啲心機過韓國表演既
https://www.youtube.com/watch?v=b9qpKlgM3OQ

ONE – ‘해야해 (Heyahe)’ M/V MAKING FILM

究竟幾時先出full version
係咁出花邊野

11號囉 一早講咗11號出
見到po,諗起有隊男團叫blockb好耐無cb,係咪解散左,上次toy都好多一位ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞