[討論]超人Ultraman討論區(2) 貝爺之子超人Geed「You Go I Go Here We Go」

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
https://youtu.be/VtJaRhtN4X0
EP2生肉

眼部火焰炮

未睇之前我都以為係對眼放死光
估唔到Zero咁快出場
但係Seven Capsule佢邊度拎到呢
估唔到Zero咁快出場
但係Seven Capsule佢邊度拎到呢

可能係Zero送比佢

本身都冇留意梅比斯之後d超人
今日咁岩見到個post 順便睇左一集
想講既係新個d超人點解可以拍得咁差
故事 角色 背景個d我唔講 因為我唔識
但以特攝片黎講 d打鬥戲真係拍得好垃圾
打鬥完全係馬虎了事
slow mo hea時間
剪接完全製造唔到激烈戲氛
完全係為打而打
為拍而拍
我認我係懷舊撚
係我心目中舊時既超人 例如ace 尼奧
先係拍得最用心
人地冇budget 冇cg 收視差
但係宜家睇翻真係比宜家新個d好睇好多
例如超人太朗打火山怪鳥
劇情剪接上面舊時真係贏太多
打字到唔想打
希望有人明我講乜可以駁下我
陸仔人細鬼大,第一次見女主就帶人返屋企...

依家睇個地味look超正
帶佢返去日輪夜輪

帶佢返去日輪夜輪

同個女小定唔知初中生差唔多咁高
雖然衣著同個Look都唔錯

帶佢返去日輪夜輪

一般女仔身高算係咁

帶佢返去日輪夜輪

リク大成兩個碼咁

帶佢返去日輪夜輪

リク大成兩個碼咁

山本千尋155cm
Riku 175cm

帶佢返去日輪夜輪

リク大成兩個碼咁

山本千尋155cm
Riku 175cm

佢係我睇特攝咁耐第三個咁矮嘅女角
(第一個係阿曆,第二個係龍女)
但係幾靚
又後生

帶佢返去日輪夜輪

リク大成兩個碼咁

山本千尋155cm
Riku 175cm

但係幾靚
又後生

龍女係邊個?
扣肉麵又算幾可愛既

本身都冇留意梅比斯之後d超人
今日咁岩見到個post 順便睇左一集
想講既係新個d超人點解可以拍得咁差
故事 角色 背景個d我唔講 因為我唔識
但以特攝片黎講 d打鬥戲真係拍得好垃圾
打鬥完全係馬虎了事
slow mo hea時間
剪接完全製造唔到激烈戲氛

Too long

Slow mo 我唔知以前有冇用/ 用得多唔多
淨係知近年D製作特輯 有講用slow mo 係佢地其中一種"技術"

Slow mo, 爆地effect 個D近年又真係用多左
不過各有各好
我之前睇唔覺
你提一提先諗返究竟係用得over 左
定個拍法已經唔同左

剪接 打鬥唔知關唔關導演事
而家呢個導演對上幾輯有佢份D集數
其實我都唔係太鐘意 (除左09 年套劇場版)
覺得D動作太花巧
不過呢兩集我又覺得雖然係佢拍
但個感覺同之前有少少唔同
唔知之後點

帶佢返去日輪夜輪

リク大成兩個碼咁

山本千尋155cm
Riku 175cm

但係幾靚
又後生

龍女係邊個?
扣肉麵又算幾可愛既

龍女係牙狼果個

帶佢返去日輪夜輪

リク大成兩個碼咁

山本千尋155cm
Riku 175cm

但係幾靚
又後生

龍女係邊個?
扣肉麵又算幾可愛既

龍女係牙狼果個

以為你講戰隊個hammy
有冇人同我睇Geed睇到有少少疑問
Belial個超時空毀滅炸彈係係因帕克星球?
即係第一集一開始個電視機裏面講個個因帕克危機
而主題曲裏面超人之王將一個星球恢復原狀,個個係因帕克?定地球?
而Geed的故事係發生係超人兄弟到訪嘅地球?定係另一個地球?
求解
而主題曲裏面超人之王將一個星球恢復原狀,個個係因帕克?定地球?
而Geed的故事係發生係超人兄弟到訪嘅地球?定係另一個地球?
求解

圓谷:求其啦答你唔到
求解

求解

呢d通常去到中後段先會解釋
求解

呢d通常去到中後段先會解釋

會係第2-5章解釋,tv 係第6章 (好似係)

可能唔會解

正常係唔會解
同圓谷傾設定
同圓谷傾設定

亂過rider
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞