[討論]超人Ultraman討論區(2) 貝爺之子超人Geed「You Go I Go Here We Go」

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
日本P-Bandai今日再開返發光Zetton同KingJoe嘅訂, 但係數量有限, 如果香港有鋪肯開訂, 咁之前冇買嘅朋友機會黎了

同埋阿郷果兩隻最經典嘅怪都開咗訂
不過呢個系列d怪獸仲貴過超人

怪獸冇超人咁易回本吖嘛

個兩隻加埋8980yen……
zetton同king joe個陣幾錢?

港魂Zetton $240
King Joe $250
Join me and together we can rule the galaxy as father and son
點解去到Geed之後ベリアル咁鍾意觸手
下集隻邪geed 好型喎
貝爺=vader
Zero=obiwan/han
Geed=luke
King=yoda
zero每升一次級 berial都會自動調整實力同zero等一level
就好似悟空同比達咁
今集個feel好似佳亞阿古奴打boss咁
玩泥漿咁刺激
Btw係five king同邊隻合?
玩泥漿咁刺激

佳亞最後打果隻天使
玩泥漿咁刺激

佳亞最後打果隻天使

合完唔啱size
玩泥漿咁刺激

佳亞最後打果隻天使

合完唔啱size

ok嘅
Zero借完noa都唔會變好大
zero每升一次級 berial都會自動調整實力同zero等一level
就好似悟空同比達咁

其實zero beyond未必係升級,只係新形態
冇人討論點解貝利亞仲有格鬥檥?
就好似悟空同比達咁

其實zero三個升級都難分排名先後
Ultimate 借noa
Beyond 借4位
Shining 不明原因
就好似悟空同比達咁

Beyond 借4位

shinning應該係最強

beyond=令zero去返noa mode
就好似悟空同比達咁

Beyond 借4位

shinning應該係最強

beyond=令zero去返noa mode

Shinning係同個盾完全融合嘅結果黎, 心口個野都唔再係彩色計時器, 變咗做同N系列一樣嘅energy core。
所以理論上Shinning嘅力量本應勁過Ultimate, 除咗變返有活動時限之外

不過有一樣野要補充返嘅係, 個盾又唔完全係Noa嘅力量, 其實係another space眾人心入面嘅光嘅結晶(原理就同Noa要靠支持先會有力量一樣), 但係佢有一點比Noa勁嘅就係, 攞完一次力量之後永遠唔洗補充(雖然最後劇情迫使, 竟然爛咗)

Beyond就係應急處置, 好似Exia Repair咁, 雖然暫時表現都好出色, 但係估計唔會超越到Shinning
講真 zero beyond只係新形態唔係最強形態
勁唔勁過luna miracle都係問題

貝爺一早講左Beyond只係借左四個黃毛小子力量。ultimate 係借超人之神諾亞之力。

好明顯ultimate 勁好多

貝爺一早講左Beyond只係借左四個黃毛小子力量。ultimate 係借超人之神諾亞之力。

雖然咁講, 但係其實冇同小光合體嘅銀河超勁
話說我一個人坐緊喺新橋怪獸酒場, 突然聽到廣東話
唔知會唔會係巴打

原本銀河係幾勁,不過應該勁唔過ginga victory

不過Ginga Victory 亦未必勁過 shinning zero

不過Ginga Victory 亦未必勁過 shinning zero

但係Ginga Victory試過比人打到分體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞