[討論]超人Ultraman討論區(2) 貝爺之子超人Geed「You Go I Go Here We Go」

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
啲冷笑話多到

好笑喎今集好耐冇睇得咁開心

唔係geed
係套orb劇場版
應該係啲日本人都唔會笑嘅gag

套戲我喺戲院睇
的確係冇咩反應

未睇orb電影

好好奇入場睇Orb電影嘅年齡層係點
多唔多細路睇?

睇完有啲失望,太多搞gag位,啲敵人又好似無喇喇就走出黎,尾段打鬥又拖

睇三合一點比人打到完場

有聲 呢幕幾正
搞到我都跟住一齊唱

Geed咁好睇,但係冇人討論

有聲 呢幕幾正
搞到我都跟住一齊唱

佢擔心安危先唔比佢去 我覺得好合理啵

Geed太正常

有聲 呢幕幾正
搞到我都跟住一齊唱

佢擔心安危先唔比佢去 我覺得好合理啵

Geed太正常

今集都有繼續推進主線加Zero人間體同Zero互動好正
Orb劇場真係冇咩動力去睇

Geed太正常

今集都有繼續推進主線加Zero人間體同Zero互動好正
Orb劇場真係冇咩動力去睇

ゼロリーマン
デッ!(熄電視
再宣傳下
劇場版 Ultraman Orb 主題歌
Da-iCE
TWO AS ONE
iTunes store 250yen

啲冷笑話多到

好笑喎今集好耐冇睇得咁開心

唔係geed
係套orb劇場版
應該係啲日本人都唔會笑嘅gag

套戲我喺戲院睇
的確係冇咩反應

未睇orb電影

好好奇入場睇Orb電影嘅年齡層係點
多唔多細路睇?

多家長帶細路睇
我前面個小朋友一做到變身位就會一齊做舉手個動作
再宣傳下
Da-iCE
TWO AS ONE

點解唔出實體
再宣傳下
Da-iCE
TWO AS ONE

點解唔出實體

出咗啦
Da-iCE隻大碟

Geed隻oped早兩日都出咗

本身都冇留意梅比斯之後d超人
今日咁岩見到個post 順便睇左一集
想講既係新個d超人點解可以拍得咁差
故事 角色 背景個d我唔講 因為我唔識
但以特攝片黎講 d打鬥戲真係拍得好垃圾
打鬥完全係馬虎了事
slow mo hea時間
剪接完全製造唔到激烈戲氛
完全係為打而打
為拍而拍
我認我係懷舊撚
係我心目中舊時既超人 例如ace 尼奧
先係拍得最用心
人地冇budget 冇cg 收視差
但係宜家睇翻真係比宜家新個d好睇好多
例如超人太朗打火山怪鳥
劇情剪接上面舊時真係贏太多
打字到唔想打
希望有人明我講乜可以駁下我

你都唔明坂本監督既用心之處

舊時(尼奧,太郎)強調打鬥,強調速度感,坂本亦都係睇佢地大

所以你可以見到超銀河傳説個時,坂本都係拍到成龍打甄子凡咁。

但黎度依傢,坂本係受田囗監督影響
用多左slow motion 去強調巨大感。
坂本之前一直比詬病拍超人拍唔出巨大感,
佢係肯去做新嘗試,唔係拍黎Hea 鳩你

打鬥完全係馬虎了事
完全係為打而打
為拍而拍
我認我係懷舊撚
先係拍得最用心
例如超人太朗打火山怪鳥
打字到唔想打

唔係好清楚電影拍攝,但要強調巨大感一定要slow motion先得架咩
如果係咁我寧願要返超銀河傳說嗰陣D打鬥

打鬥完全係馬虎了事
完全係為打而打
為拍而拍
我認我係懷舊撚
先係拍得最用心
例如超人太朗打火山怪鳥
打字到唔想打

唔係好清楚電影拍攝,但要強調巨大感一定要slow motion先得架咩
如果係咁我寧願要返超銀河傳說嗰陣D打鬥

冇啦
x都算
orb同geed個炒話題方法已經好現代,全部都係nico投票/youtube留言決定之後製作方向
啲人鍾意ババ先輩、鍾意店長、鍾意啲鏡頭咁玩 (除咗巨大化圍住轉,仲有orb最後一集個變身)
又或者鍾意geed個水戰
相對上超銀河傳說係有啲自說自話,短期內都唔會再出住
唔係話唔好睇,但呢類易發到太大又低回報
不如腳踏實地下先
GEEEEEEEEEEE
近期聽到個說法係
田口同坂本都各自參考對方風格
田口多咗用CG(orb劇場版槍林彈雨)
坂本就巨大戰模型場景有加強
而家Geed播咗3集坂本都仲未病發我真係好欣慰
近期聽到個說法係

坂本:成日比你班友淨係話我識爆炸
今次仲唔一洗污名
近期聽到個說法係

坂本:成日比你班友淨係話我識爆炸
今次仲唔一洗污名

Zero拍得唔錯
係十鬥士出事

屌你老母

屌你老母

屌你老母

支那班撚屌連曲直都未識分

原來老師以前咁暴力
打柒沙福林

原來老師以前咁暴力
打柒沙福林

好串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞