[討論]超人Ultraman討論區(2) 貝爺之子超人Geed「You Go I Go Here We Go」

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
啱啱先發現首op啲膠囊原來係ginga victory x同orb
個get over now get over pain get over mind好柒,戰鬥仲要播,不如戰鬥直接由副歌開始播
個get over now get over pain get over mind好柒,戰鬥仲要播,不如戰鬥直接由副歌開始播

同感
Orb係衰電視本篇主線太薄弱
偏重左係說教上面 臨尾先揭露少少身分謎團
諗住出orb origin會有野睇 點知origin係連唔到去本篇嘅時間線上面
佢錯就錯在話故事有十章 除左相棒 日劇邊有可能出咁多season
不過佢講嗰十章如果真係出得哂 我相信一定好引人入勝

origin saga其實連到,但係同tv隔左好多故事,所以先好似連唔到
佢拍tv個陣應該冇諗到會有十章故事,加上已經拍爛
睇新超人好過,起碼有d誠意
Orb冇plan過就出街,主線薄弱,搵單元塞夠25集就算

Origin Saga係第一章,TV係第六章
所以咪好似連唔到

orb fight係第幾章?

第九章

即簡單總共

1,網劇
2,小說,拎4元素聖劍
3,拎環,正式敵對
4,黎地球,打暗之魔王獸
5,打光之魔王獸
6,tv
7,電影
8,打電影未打完的怪
9,orb fight
10,後日談,其實即係未想
啱啱先發現首op啲膠囊原來係ginga victory x同orb

係呀 我睇多幾次先見到原來係佢地
唔知大家有冇留意膠囊嘅細節位
M78果d超人 (吉田 七爺 Leo Zero)舉右手
非M78果d (Ginga Victory X Orb)舉左手
有冇人開始覺得首op好聽?聽聽下覺得幾正尤其副歌,而家係咁loop
有冇人開始覺得首op好聽?聽聽下覺得幾正尤其副歌,而家係咁loop

歇咩啦呢打~之叛囉斯多梨

同感

唔知做乜鬼
You糕!埃糕!嘻牙We糕!

我覺得呢句好㭍

其實個變身器都有語音 仲叫乜鬼

同感

唔知做乜鬼

唔覺有咩問題喎⋯
因為D英文冇文法?

我覺得呢句好㭍

好多超人變身都會嗌番自己個名架喎

我覺得呢句好㭍

其實佢嗌'之多'應該會好聽過嗌'之'
不過唔知係唔係關英文發音事

同感

唔知做乜鬼

唔覺有咩問題喎⋯
因為D英文冇文法?

係一開頭個旋律唔太好聽

我覺得呢句好㭍

有傳係模仿七星俠變身嗌"Joooooooo"嗰下

我覺得呢句好㭍

有傳係模仿七星俠變身嗌"Joooooooo"嗰下

諸星叫得有氣勢好多先

雖然上幾個發言我有屌超人

但唔知點解我會覺得X好睇 賣玩具都賣得正常d 無咁柒

Nexus果集

我覺得呢句好㭍

除左超人既造形設計各方面都好柒 人間體柒 變身器柒 膠囊柒 u鳩i鳩呢句柒中柒再夾埋geeeeeeee個下真係將個柒字㫒華到更高既層次
最慘係劍術女個造型 點解唔比佢用返之前套拉打劇場版個造型

我覺得呢句好㭍

除左超人既造形設計各之外方面都好柒 人間體柒 變身器柒 膠囊柒 u鳩i鳩呢句柒中柒再夾埋geeeeeeee個下真係將個柒字㫒華到更高既層次

我覺得呢句好㭍

除左超人既造形設計各之外方面都好柒 人間體柒 變身器柒 膠囊柒 u鳩i鳩呢句柒中柒再夾埋geeeeeeee個下真係將個柒字㫒華到更高既層次

女主twitter d相幾正
但裡面個造型成個蝗嬸咁
有冇人有線上link

我覺得呢句好㭍

但裡面個造型成個蝗嬸咁

Zero個人間體幾型

我覺得呢句好㭍

但裡面個造型成個蝗嬸咁

Zero個人間體幾型

社畜

我覺得呢句好㭍

除左超人既造形設計各方面都好柒 人間體柒 變身器柒 膠囊柒 u鳩i鳩呢句柒中柒再夾埋geeeeeeee個下真係將個柒字㫒華到更高既層次

好同意
有冇人有線上link

Youtube官方有

唔介意無字幕的話
有冇人有線上link

Youtube官方有

唔介意無字幕的話

https://youtu.be/c4BD3dstueY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞