[討論]超人Ultraman討論區(2) 貝爺之子超人Geed「You Go I Go Here We Go」

1001 回覆
12 Like 2 Dislike

除左超人既造形設計各方面都好柒 人間體柒 變身器柒 膠囊柒 u鳩i鳩呢句柒中柒再夾埋geeeeeeee個下真係將個柒字㫒華到更高既層次
最慘係劍術女個造型 點解唔比佢用返之前套拉打劇場版個造型

好同意

開頭我睇山本千尋個look以為佢年紀有d大
後尾我google發現佢原來係今年先20歲
我諗圓谷真係要換哂d造型師

不嬲都要

紅凱咁靚仔都差d比佢搞柒
奈緒美又係 個造型好似特登放大佢個包包面咁

凱個造型無乜野,係Cap個髮型麻麻
今次主角阿陸個Look有少少薯

凱係靠個樣carry 個髮型都set到好似薯仔頭咁
去到origin染返個啡毛留厚返少少型多幾倍

凱兩個造型都好型
一個似魔戒騎士
一個似jedi

Origin Saga既造型師應該唔係圓谷果個
渣古拉成身都好型
其實you go I go
我個人覺得台詞冇問題
係動作太長
orb刷完卡 再舉右手
簡單又好睇
配合埋orb ring打開果下(我個人認為呢個shot完全係神來之筆 完全唔似玩具 )
但zeed只要入完再fing(個變身器唔吸引)
反而退步左
其實you go I go
我個人覺得台詞冇問題
係動作太長
orb刷完卡 再舉右手
簡單又好睇
配合埋orb ring打開果下(我個人認為呢個shot完全係神來之筆 完全唔似玩具 )
但zeed只要入完再fing(個變身器唔吸引)
反而退步左

我覺得佢個變身器太強調遺傳因子
所以整得幾肉酸
變身方法又舉高個變身器又放返落嚟
舉高個下咪有啲多餘
挨多幾集等Zero返嚟應該好睇返
暫時仲有信心
ジーッとしてても、ドーにもならねぇ!

就算坐立不安 都於事無補
今日好適合d人用
ジーッとしてても、ドーにもならねぇ!

就算坐立不安 都於事無補
今日好適合d人用

考試唔係人生既全部,只係一個方法/手段/過程
唔需要太介懷一次半次失敗既
最重要係搵到自己目標、想做既事

其實個膠囊應該咁先啱比例

比例嘅嘢你識啲咩

幾有特色喎

幾有特色喎

超人王同Zero Beyond Fusion Rise?

幾有特色喎

佢淨係寫使用有超人王力量嘅king sword變身而成

幾有特色喎

好似有d假

幾有特色喎

好似有d假

如果係真 又幾有創意
我接受到

幾有特色喎

好似有d假

如果係真 又幾有創意
我接受到

應該係第一個可以用超人王力量嘅超人
好想睇下有幾屈機
暫時仲有信心

得罪講句
圓谷就係睇透呢個心理
睇下上面,又係成個前輩笠上身
暫時仲有信心

不過睇上面話個模式又幾似尼奧
希望唔好搶曬啲戲
主角似迷你版古川雄輝
今集解釋番點解上次個細路女係怪獸目標
因為體內有樣叫Little Star嘅野 會吸引外星人去搶
順便有埋控火能力 所以上集雪糕融咗
女主把劍好似可以將怪獸變番人類(?)
Geed零距離放死光超型
Leo膠囊已袋 下集已經出七爺+Leo個form
社畜ZERO登場
https://youtu.be/VtJaRhtN4X0
EP2生肉

眼部火焰炮
其實有個問題
點解貝爺會咁好死放啲力量出黎整卡同膠囊
Geed係佢個仔都算啦
Orb又關佢咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞