[討論]超人Ultraman討論區(2) 貝爺之子超人Geed「You Go I Go Here We Go」

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
仲有四日隻bd就出喇
Director cut

超人力奧斯
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD
唔知大家點睇呢套ova? 我自己覺得幾好睇
其實令人老婆係咪巳經發現左佢老公係超人

有冇發現就唔敢講
不過肯定sense到啲野
其實令人老婆係咪巳經發現左佢老公係超人

有冇發現就唔敢講
不過肯定sense到啲野

佢知前男友係超人
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD

12集買齊哂
細個覺得冇咩特別,大個咗就好欣賞裏面個港隊長,第十一集唔俾內部情報局接走揸姆星人個少年真係幾型
Tsuburaya Youtube channel個官方中文Orb第九集標題翻譯咗做「冒牌的布魯斯」
點解負責嗰條友要用音譯
我覺得「冒牌的藍調」咪幾易明
Tsuburaya Youtube channel個官方中文Orb第九集標題翻譯咗做「冒牌的布魯斯」
點解負責嗰條友要用音譯

台灣譯
點解負責嗰條友要用音譯

台灣譯

應該係 用緊力霸王同台灣中文配音
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD

12集買齊哂
細個覺得冇咩特別,大個咗就好欣賞裏面個港隊長,第十一集唔俾內部情報局接走揸姆星人個少年真係幾型

講起力奧斯,有冇人覺得入面個女隊員幾靚女
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD

12集買齊哂

Neos背後又係有d小故事
80之後當年圓谷諗住重新出超人tv,就造左Neos,但因為之前超人收視太低冇電視台肯播
圓谷就另外諗過第二套出黎,就係tiga而且好成功,neos個設定就擺埋左一邊
直到cosmos個主角涉嫌打人,令到cosmos 拍唔切,就拎返neos 出黎拍ov,係電視播左兩集
之後cosmos 主角放返出黎就將neos其餘集數出碟
啱啱煲完SevenX
好啱我口味

今集Geed個演出手法都好有趣, D濾鏡好似佔咗好長時間
不過亦因此睇得唔太舒服

聽講Seven X同Nexus一樣係成人向

係, 7X除咗最終章, 每集都係怪談, 細路睇未必會驚不過一定會悶

分別係seven x係深夜番
Nexus晨早流流咁播
所以nexus腰斬有原因

之前好似有聽聞過nexus唔止37集,好似去到40幾50

原定52話Cut到37
對比原案,最終tv改左好多野
Final boss改左做札基 ,來訪者略略提過
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD

12集買齊哂

Neos背後又係有d小故事
80之後當年圓谷諗住重新出超人tv,就造左Neos,但因為之前超人收視太低冇電視台肯播
圓谷就另外諗過第二套出黎,就係tiga而且好成功,neos個設定就擺埋左一邊
直到cosmos個主角涉嫌打人,令到cosmos 拍唔切,就拎返neos 出黎拍ov,係電視播左兩集
之後cosmos 主角放返出黎就將neos其餘集數出碟

我覺得力奧斯真係好可惜,明明造型唔差,賣到情懷又唔覺老土
偏偏而家佢拍廣告拍MV仲多過喺超人啲故事度出現
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD

12集買齊哂

你講經常係基地個位定另外一個女?
仲有四日隻bd就出喇

超人力奧斯

Geed
不過力奥斯都準備出BD

12集買齊哂

你講經常係基地個位定另外一個女?

後者
https://youtu.be/7UAQyyEH8T8
生肉
炎頭出現了
https://youtu.be/7UAQyyEH8T8
生肉
炎頭出現了

可以狂射m87
一開頭鬧交好小學雞
一開頭鬧交好小學雞

條友借D意趕隻野走, 等佢可以瘋狂扑女主?

啱啱至睇完,原來係佐菲,諗咗好耐都諗唔到有一個可以麻痹人嘅超人,見到係佐菲就覺得好合理
一開頭鬧交好小學雞

啱啱至睇完,原來係佐菲,諗咗好耐都諗唔到有一個可以麻痹人嘅超人,見到係佐菲就覺得好合理

點解合理

啱啱拎完貨 有冇巴打都訂咗

啱啱拎完貨 有冇巴打都訂咗

見到in’s老現350
一開頭鬧交好小學雞

點解合理

打火山怪鳥個陣有用電個下
好想知最終boss係咩樣
好想知最終boss係咩樣

唔係出咗啦咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞