失戀嗎? 入黎我陪你傾下計

735 回覆
45 Like 5 Dislike
佢問你反思左啲咩

你都冇答人…

同埋唔好介意我咁直接

「性格唔好係一回事,但我相信整體黎講佢喺呢段關係都係開心嘅」

其實都顯示左你冇認錯嘅心

你係求復合

唔可以再用返要人地求你嘅態度去處理依件事啵
巴打

其實分左手之後

佢就唔再係你邊個

佢做任何嘅野

你都冇權過問

知道你會傷心會失落

但發佢脾氣係冇用處的 只會將佢越推越遠

唯有早啲抽離

搵自己朋友去玩去散心

將生活重心擺係第二度

祝你早日走出依個陰曆
當我對佢有要求 就會驚佢覺得我麻煩 係呢段關係覺得自己好自卑好卑微 因為唔想對方走 唔知點樣搵時機約佢出黎食飯傾下
明白嘅

你兩個有冇共同朋友呀

借啲咦成班人咁約出黎囉?
可能轉工都係一個好選擇

你越沉醉落去 自己就越辛苦
唔好怪我直接,過來人有差唔多嘅經歷,散左就算唔好理人哋咁多,最好斬晒所有野,唔轉工嘅話你每日望到佢就只會諗佢同新仔點樣扑野,有啲嘢正因為你唔係親眼睇到所以個腦會係咁諗,咁先係最慘,人嘅想像力真係永遠都係無窮無盡,令自己忙啲係一個好好嘅選擇,夜晚夜闌人靜係要慢慢適應
咁樣講可能好hurt ,但係你自己都係男人,會唔會上酒店真係就係睇電影,加油,俾啲時間自己一定可以走返出黎,有啲人錯過咗就係錯過咗,幾鍾意都好,都要學識斷捨離
同意

我都係因為經歷過 知道深夜如果有人陪下你講下野

你會舒服好多所以先開依個post
夜晚自己一個先最辛苦
俾着你係我 你會唔會同佢重新開始?
https://lih.kg/3136011

我嘅故事
呢個真 返緊工個陣冇乜野 一返到屋企自己一個就好難受
感恩有你
歡迎係度一齊傾下計
真係中意人嘅

咪去試下囉

你有咩蝕?
希望他日大家順順利利開開心心之後

會抱住我同樣嘅心態去幫助其他嘅人
我唔確定自己係咪真係鐘意佢,定只係唔夠了解先鐘意
因為我本身唔太鐘意人無啦啦消失,做嘢丫嗰啲都係
唔確定咪等下先囉

有時候係咁架啦

你中意人果時人地又未必中意你

人地中意你你又未必中意人
可以試試用依段時間沉澱下自己先

你有深思熟慮過 其實都係件好事
失戀 但係唔係愛情
以前會覺得愛情既失戀好傷心
而加覺得友情既失戀更痛苦
唔係發生左咩特別事 亦都唔係嘈左交

有d複雜 唔知關唔關事
我以前帶左個女性朋友入依個朋友圈子
以前有曖昧過後尾變成知心好朋友既關係
但當我拍拖既時候
永遠都係佢地自己出黎玩好少再約我
除非大時大節有時先會見一見
試過成年都無見過

但其實明明以前拍拖分左手 朋友安慰
佢地同我講過拍拖要記得朋友
唔好因為拍拖約少左朋友出少左聚會
以前既自己太注重愛情而忽略友情
成日同伴侶日見夜見
但分手既契機令我好珍惜朋友

從此我就睇得朋友重過愛情
覺得朋友更可貴 對我既好係刻骨銘心
但當再拍返拖 開始唔再愛情太過天既時候
而加反而又調返轉 朋友依個圈子
我無再出現過係聚餐既相片當中

但今次並唔係我忽略左朋友
反而同而加個女朋友好健康既關係
唔會話成日見又或者無左自己生活
連朋友都有講過覺得我唔再好似之前咁
有留意到我變左唔再拍拖太過天

依幾年我成日有一個人既時間
但永遠都得我一個孤獨寂寞
屋企發呆 對住電腦 自己做自己野
因為成日見到朋友間唔中都約出黎玩
但永遠都無我 好似我唔再係圈子一份子
有同朋友表示過其實自己好得閒
成日都一個人宅係屋企 可以約多d我
但到頭黎都仲係好似我係可有可無一樣

曾經我會覺得
依段識左十幾年既關係會繼續keep住
唔會好似人地講長大後會漸行漸遠
一直以為依個結果與自己無緣
但直到無原因地疏遠
我先發現原來
再真心既朋友 無話不談既摯友又點呀..
每個人只能陪你走一段路遲早是要分開的

文長 因為依樣野訓唔著發洩下
我諗自己都會去多啲活動,唔一定話要拍拖,不過識多啲人先,先知咩人適合自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞