失戀嗎? 入黎我陪你傾下計

735 回覆
45 Like 5 Dislike
所有人都會想有人陪,陪自己嘅人緊係越多越好,佢好清楚自己個心唔係就得你一個,會有罪惡感的。其實佢肯同你分手真係一件好事,或者佢都覺得你好好佢唔配,所以先突然有咁嘅決定。又或者另一方面俾佢無縫接軌嘅對象一直慫恿緊佢同你分手,不過唔好估咁多啦,就算咩原因都好都唔值得留戀
咁樣兩位嘅相處一啲都唔健康喎
六年感情
散咗之後
同咗識幾日嘅女仔一齊
接受唔到 覺得好嘔心
分手嗰陣仲要講得好好聽
到最後
失戀之後每日做咩都好唔如意
有句歌詞好啱你,忙下去捱下去,但一不小心總記起你 其實都係要俾啲時間自己嘅啫急唔黎,過得充實啲,努力提升自己,等時間過得快啲。又或者講真果句試吓搵多啲異性傾偈,分散吓自己注意力,嗱唔係叫你搵人做水泡呀
真呀

唔好搵人做水泡

正常社交就好

未放低上一個

唔好開始下一個
分左手接近一年
岩岩知佢都有新女
就算我覺得自己已經moveon左唔會再掛住呢個人
原來發現自己比另一個人取代都係沉一沉
佢世界入面我已經係nothing
望到啲相會有啲透唔到氣
以前去過既地方做過既野都有另一個人同佢再去
依種感覺真係好難受…

我明白

所以 如果真係同對方冇彎轉

我寧願完完全全唔知佢嘅所有消息
某一刻開始 佢嘅世界唔再有你。
各有各堅持
都係折磨

唯有放手先係唯一出路…
今日見咗一面
見面時無事咁 正正常常
返到去都係話已經係咗下台階我
做定唔做
我話希望一齊share 佢都係有所堅持
咁樣相處唔到架喎

真係冇其他方法咩?
道理係佢嗰邊
佢只會話因果關係
我係有義務有責任 但佢無
辛苦你啦….

有咩想傾想呻都可以係度擺低
喊咗好耐啦
每次都係妥協
佢一次無過
話我只係當佢kill time嘅人
到底係邊個唔愛邊個多啲呀
下 …

咁賤?

完全唔諗你感受嘅…

辛苦你… 真係 希望你快啲放低佢
我以前真係好少喊
同佢相處之後 成日喊
但佢會同我講 唔鐘意人喊
喊對佢而言無乜用 就變成自己一個喊

我覺得自己勁垃圾
唔算失戀
因為無一齊過
但係都有相愛過
而家移咗民
成年幾冇見
差唔多兩個月無傾計
其實好想搵佢
但係又驚打擾到佢
好想開post同佢講下最近我點樣
因為佢都好鍾意上連登
沉船SP/FWB 好攰

識左兩個月
一開始佢好主動搵我 傾左一輪就已經鐘意佢
發展左做類似fwb咁..
依家後期多數都係我搵佢
次次問佢想唔想見都答無所謂
但見到面就會好sweet好溫柔
愈黎愈鐘意佢連拖手都會心跳加速

佢話自己唔想太投入感情
依家差唔多日日見咁濟 佢應承唔會一腳踏兩船
但我知道只係時間問題
好想斷但又對呢個人好心動好唔捨得
除非你係M底,否則算啦
當你認識一個人,你眼淚多過笑容嘅時候,嗰個人已經係唔啱你,最重要嘅係真心鍾意你嘅人就算幾唔鍾意一個人喊都好,都會接受自己另一半嘅負面情緒,喊其實冇錯,唔需要覺得自己垃圾。
慘… 衰啲講句FWB呢種關係由你心動嗰刻已經輸咗,你一開始就已經鍾意佢就唔應該發展成FWB,雖然聽你咁講對方係好分得清自己想要啲咩,不過都覺得應該要搏盡無悔,試過唔得咪算,樂觀啲諗話唔定對方都係等你開口,雖然我都覺得機會好微
人生總有遺憾,如果曾經相愛過,佢呢刻又無拍拖不妨以朋友嘅身份問候下佢,如果你係佢心入面有一定嘅位置相信佢唔會覺得你煩。但如果你係想發展做情侶就要考慮吓現實條件,就係字面上嘅意思你會唔會移民去搵佢,同埋要睇吓你自己係咪傾兩句就好容易心動嘅人,如果係嘅話又冇能力去搵佢最後受傷嘅會係自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞