失戀嗎? 入黎我陪你傾下計

735 回覆
45 Like 5 Dislike
我唔係好識要點做到,係咪要約啲浪漫啲嘅地方?例如睇日落嗰啲?

所以佢個感覺係完全冇錯的

你個人太木頭了

浪漫野唔係咁老土的

唔係一定睇日落先叫浪漫

睇當刻嘅feel

係後巷食支煙都可以好浪漫

隔住部電話signal都可以好浪漫

巴打你要浸下啦
唔該晒
你覺得我仲有幾會可以追到佢?
定係已經畀佢friend zone 咗
咁好睇對方身邊有冇其他對象架啵

FD zone 又未 zone得晒嘅我覺得

佢同你講「差啲野」果個時間點唔係好耐架咋嘛?
就係前日講
挑 咁你大L把機會啦傻仔

浪漫啲啦個人

掂架

得米再同我講
感謝巴打
今日先痛定思痛準備開始忘記佢…
咪on9啦

人地都講埋同你差啲咩就可以一齊囉

你fulfill到咪ok囉
七年感情準備分手
講講背景,拍左7年拖,我個人比較悶同比較鐘意打機,2年前就係因為發埋啲電競夢(知自己開始老,要感受電競氣氛得嗰兩年)成日去打比賽,最後忽略左女朋友另佢有異心識個第二個,但係佢哋開始之前我就發現咗及時阻止到。咁之後就好快樂咁生活多2年。

到呢兩個星期俾個狼人app害死,佢自從開始玩呢個app之後就對其他事唔關心,仲同幾個男仔開始熟。我女朋友本身比較多男性朋友,我雖然唔係完全唔介意,但都覺得有交帶就冇問題。直到上星期既一日佢話上完堂(夜校)去食晚餐,我就係佢上完堂問左句佢會食乜,但直到兩小時都冇回覆我開始不停打電話俾佢,大約15分鐘後先搵到人。佢話係屋企樓下同人傾計。

到佢返屋企佢先同我講返嗰個係狼人app入面識既朋友,佢竟然由離開學校開始就上左一個網上識既人架車,我有問佢點解唔同我講,佢一開始只係話唔記得,到我講多兩講佢先認話唔想我擔心/亂諗嘢所以唔同我講。可能因為有前科所以我變得好敏感,件事另我嬲同傷心左幾日。傷心日子我同佢講我想佢陪係我身邊,就算乜都唔做我都想佢係我身邊,但佢話唔想面對傷心既我,選擇去第二間房同狼人app入面既人傾計。而且佢呢兩星期非常在意佢手機,平時我幫佢拎手機,但最近我一拎佢手機佢就會拎返。

我知佢而家呢一刻對我係100%忠心,但佢既行為另我好唔放心,心入面一直感覺有野隱瞞緊。其實係咪我太執著?應該俾100%信任佢?

Sor for 19999
我淨係會話

佢有好多舉動係令你唔信任

咁大個人啦 唔係真係唔知佢想點 佢做緊咩下嘛?

直接對質啦 唔係只會搞到自己更痛苦
冇中意都冇可惜
對左質,個問題應該係佢嫌我唔識浪漫
佢覺得自己仲後生,未玩夠。我應該俾唔到新鮮感同刺激感俾佢。
好驚自己就算努力學識浪漫啲,但兩三年後又有新既欲求,唔知可以滿足佢幾多次。
佢要嘅新鮮感,就是要不停轉戀愛對象
你要嘅長期感情,佢俾唔到你
這是好差嘅供求關係,斷了也不可惜
過左一關過諗下一關啦

你變得浪漫左 你自身價值都高左架

短視啲其實都係win win
仔死仔還在
我都卑微過,但要到一刻認命不會再擁有,先會得到解脫
推下先
又係我巴打,只從佢話”差啲野”同想做翻朋友之後,已經幾日冇講過野,應該畀啲時間大家冷靜下定係主動搵番佢傾下?
七年,話結婚,佢都答應左

佢媽個邊,初初話佢媽話唔擺酒唔洗傾,之後又話要傾,唔緊啦咁,再約,咁疫情呢幾年,佢話要一大班人出黎傾,所以未約到

女朋友個邊,咁我同女朋友想傾下影相,介指d野,佢次次都講左去第二到,或者話揀下先

叫佢同佢媽傾一傾大約禮金幾多又無左回事

佢成日同前同事傾whatsapp傾到三更半夜,去左邊,講聲都無,要問先會講一句,好啦,我都唔管佢

最後係公司仲俾電話no.俾個追緊佢既客,完全無尊重過我
跟手就俾個客追走左

搵下人啦

做乜咁樣就掉低佢

你咪差依啲野囉
我覺得可以試下搵佢但傾日常野唔好傾感情
如果 feel 到佢敷衍你就唔好再 chur

未同我老婆一齊之前
我哋曖昧過但我同佢講只能成為朋友
可能是她跟我之前嘅 ex /心目中對象不是同一類型吧
(你果個講嘅差啲野可能都係咁)
冷靜左一個月,我又搵番佢閑話家常,又再約番
係到有一次在海邊散步,突然間我有舒服嘅感覺
舒服到叮一聲諗起之前嘅 ex 都俾唔到呢個舒服嘅相處我,不如試下啦,再下次約會我哋就一齊了。
唔關浪唔浪漫事,唔關睇唔睇日落事
(而家咁熱,出去睇日落又惹蚊就唔慌會舒服)
我強調係要舒服呀,同埋佢要有「破舊立新」嘅想法。
我覺得你極其量機會都係一半半
但起碼試下唔好將來後悔咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞