失戀嗎? 入黎我陪你傾下計

735 回覆
45 Like 5 Dislike
佢用恨來扣減愛,就會搵啲嘢來恨,係乜都唔重要了
你冇恨來扣減,仍然會愛佢
佢會 move on 得快過你
有恨過嗎?
唔見就好了,你會正常啲
當希望變失望先會令你 move on 到
例如你得知佢有另一個,就已經好失望了
一齊左差不多3年, 分手3日... 3年來佢講左冇數大話, 多到佢每一句我都已經唔信咁濟,所以成日因為懷疑佢而嘈...又玩交友APP,又欠債.. 其實知道一早要斷,係自己衰唔捨得..每次嘈完都搵返佢.. 唔明點解自己就係好愛佢.. 3年黎我做好自己本份,付出心機時間真愛,換黎咁嘅結果,我好憎自己..

尋晚睇左成晚WHATSAPP HISTORY, 喊到今朝..

冇地方冇朋友可以傾訴,只好上來圍下爐, 任屌我係傻西都應該嘅..
做fuckboy啲女就咁包容
做好仔錯一次萬劫不復
如果真係想追返對方重新開始,係咪唔應該俾呢段關係拖得太耐,一個月時間又會唔會太快,令對方覺得自己只係為復合而敷衍改變?
感情,從來都是早愛果個追遲愛果個
早愛完果個丟下遲愛完果個
唔關事 識過但係放唔低
點會冇 係我最需要既時候拋棄我
但係而家覺得其實只不過係我需要佢
唔代表佢需要我
而家仲需要佢啲乜?
需要佢原諒同埋理解
三年前有啲嘢我一定要做
謝謝 隻狗笑得好奸
過去一年都識咗廿幾個男仔(讀書+返工)
我有好感嘅有6個
對我有好感嘅 1個
知咩事啦 不修邊幅得太緊要
攬攬,啲虐心record想睇就睇啦,係會有好多嘢諗㗎啦
去啲無去過嘅地方散下心,帶多包紙巾
會無事的
唔撚好咁自私,會有報應
憎咗幾年仲係好憎
呢個係最差嘅組合嗎?
才不是
更差的,是早愛去追卻追不到
對方未愛過就已完

既然你知道對方早愛完了,你遲幾多完也是無補於事的,當然早完會舒服多一些

你最想要的是性(舉個例子),佢拿走了
退一步你想要的擁有,佢又拿走了
剩下的一層一層的俾佢拿走
剩下的還有什麼值得你繼續去愛一個愛完你嘅人呢?
憎先說服到自己當年做了正確的決定啊
個問題唔你追唔追番佢,而係你可唔可以跳出你嘅 comfort zone
一入左 comfort zone 你就開始懶,佢就唔 comfort, 所以要走
追番佢之後你又會入番 comfort zone, 又會再loop 過
所以你要 keep 住冇得入 comfort zone 一段長時間直到佢都想入為止,又係咪你所願?
唔好諗咁多
開心咪繼續,唔開心咪分手
將來等畢左業先講啦
到時心態改變可以 match 到也說不定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞