失戀嗎? 入黎我陪你傾下計

735 回覆
45 Like 5 Dislike
你地啲火花唔夠呢

回想返以前溝佢果時係點

用返同樣方法啦
自己呃自己架啫

咁多機會

去玩下興趣班又好

去搵舊朋友約佢地嘅朋友也好
的確嗰時熱情好多
但我好難做
訊息隔幾個鐘先覆
上線當睇唔到
之前放學都會call我
去邊都講聲
自從嗌咗交就好似陌生人咁
明白

試試再約下對方?

可能件事其實冇你諗得咁死?
其實

你係仲中意佢

定只係可惜冇左佢?
我都唔清楚
有時感覺佢暗示我 等我提分
加上佢同ex都有聯絡
個心囉囉攣
可能自己太多疑
Um…

冇證據證明就唔好戴左有色眼鏡去睇先

所有野都係

你胡思亂想對件事冇好處架

試下跟住個心想做嘅事做左先

約下佢也好 搵下佢傾計也好
唔係失戀
一個月前開始返咗份新工 鍾意咗一個女同事 可以話係一見鍾情

佢喺另一個dept做野 所以我地喺工作上唔會有接觸 真係好想認識佢但我地只係傾過一兩句計 唔知佢係cool定點 除左佢自己嗰team人 佢好少同其他人傾計,因為佢都係新人 應該係同其他人唔熟

每次我地喺公司遇見淨係say hi點下頭就冇了 當我地眼神有接觸我怕醜到即刻望住另一邊 因為佢有啲cool所以我每次想同佢傾下計都唔夠膽 我知自己真係好撚廢 佢應該對我都冇咩興趣因為佢完全唔會主動同我講野 同埋有一次遇到大家都冇say hi 我係因為太緊張見佢唔say hi所以就冇開到口

佢係嗰啲識打扮,好靚同埋聰明嘅女仔 佢英國名校畢業架 所以大多數有男朋友或者一定好多男仔追 我地一個天一個地 自問真係襯佢唔起 可能你會覺得我好自卑 但認真我知自己咩料

就算幾鍾意佢都好啦,我唔會追佢因為大家都係新人,我唔想煩到佢同俾人講閒言閒語 我宜家返工嘅動力係可以見到佢 我都唔想但我係咁偷望佢 如果佢係feel到我一直偷望佢 會唔會對我好反感架 ?

好耐冇鍾意過人喇 我如果鍾意一個人會係一段好長嘅時間 我都唔想因為一見鍾情都控制唔到 暗戀人真係好辛苦同壓抑 整個腦海都係佢

我應該點做好?
時間正是靈丹妙藥

繼續過你嘅日子啦

好快會變好的
多謝巴打
戀愛依件事本身就係CLS的

亦都從來冇話岩定錯

話唔定你就係對方嘅理想型

試左可能會衰 但都係試左

唔試就唔知結果啵

去馬啦!
客咩氣

覺得冇動力冇方向咪係度搵下我傾計囉

祝你事事順利
我覺得你可以由愛錫自己開始去做

例如去學啲新技能

改變下形象都係件好事

試下連返屋企嘅路都兜遠啲

其實慢慢你就會發現自己一個唔太辛苦
之前一直當佢係朋友,單獨出左幾次街,之後開始每日都分享日常生活發生咩事,遇到咩困難都會互相幫助(通常係人事之間嘅關係)
一直咁傾左幾個月,通常都係佢做主動,點知有一日佢突然之間冇搵我,過左幾日之後我問佢點解唔搵我,佢話其實係想我做主動
而係個幾日,我發現自己既生活已經習慣咗有佢,於是就同佢表左白,佢覆我話其實佢有懷疑過自己對我係咪真係有feel,或者鐘意同我一齊出街,但係諗清楚之後發現我同佢之間冇火花,想繼續而家呢一段朋友嘅關係
感覺佢唔係當我係兵,試問邊有娘娘肯送飯去隔離酒店,又肯幫隻兵煮飯同洗碗?
Um…

介唔介意講多少少背景資料?

例如點識 大家年紀果啲?
大學同學,佢細我一年,一次食飯識,之後一班人每個星期一齊打波食飯。佢有野唔識就會問,之後除左講學業之外就講下屋企,愛情觀嗰啲
了解

咁其實對方應該對你好有好感

你要比多啲時間佢

Keep住係朋友先

再繼續追下佢囉

都擺明車馬了

你都唔會咁易放手啦?
巴打我有樣嘢唔明,佢口中嘅火花其實係咩意思,佢話我地之間係”差啲野”
是浪漫
你地中間少左啲酸酸甜甜爽爽嘅東西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞