歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
加油巴打 等你報喜
肥咗未呀
考石蔭有咩需要注意?
前年我考油塘又係187,死係同你一個位太近右邊石壆,已經有摸直架車。不過今日考永孝街終於pass到!
被183肥31,32,40
係咪永孝街? 今日我考係183,pass咗
痴線而家交form都要提早排隊去拎籌
油塘定永孝難?
家陣星期六有無考試?
兩邊都唔難,永孝考最早時間最易因為冇乜死車,油塘2 take都肥因為遇到187同186呢兩個killer其實你handle到迴旋處就冇乜大問題

186果次係衰落高超道果陣有道路工程,對面線有巴士同小架踩到線上緊黎,我就停咗係水馬前面諗住等佢哋過完先開車,開車果下186就話我阻住後面啲車同埋話夠位過,我係驚好似第一次考比187話太接近物體所以果次停車,最後肥不顧及道路其他使用者

所以遇到killer真係咩位都可以比佢撚,尤其主觀同判斷方面問題

綜合6條路線,一定係永孝容易啲,因為油塘四山街真係24小時多死車
永考10點半好唔好考?
31係行人衝出馬路定係其他車cut你線?
32係咪話你出路口踩到人哋行車線?
只要你啱啱出試場個路口處理到之後就好簡單
10:30am工廠區會開始多死車,希望你考果日冇啲pk 停正係個路口前面同右邊如果右邊有死車會好難睇到有冇電單車,如果正面有死車就要望對面線有冇車黎緊因為佢哋一定會借線

永孝呢3條路返考場比較多cut線,一定要望鏡同盲區先好cut線
我就考禁學路段興盛路,成條路好清靜冇車咁濟,注意斑馬線有人就停低比佢過就ok

個人覺得禁學最易,1號線葵盛圍淨係得個長字不過注意條路比較闊易比人爬頭,要入小巴站果條就注意出小巴站果陣有冇小巴埋站同左右有冇車黎緊

仲有老老實實咁係小巴同巴士埋站果陣跟住一齊停,唔好諗住爬頭因為佢哋上落客好快同埋如果對面線有車黎緊就即肥
多謝你阿ching
想問有無巴絲打有補鐘師傅介紹
利申:考鴨脷洲
我兩樣都唔知
私家車定貨van自動波/棍先?
加油希望你黎緊pass!
個官全程冇出聲?
如果抽中禁學 唔熟路 點算
上網睇多啲禁學條路嘅片,同埋你師傅一定會帶你行認住路
謝謝你 我12月尾考試 咩應該時間開始學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞