歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
岩岩早到左試場,早左考2點油塘行四山線,肥9左,衰響前面架學車,渣得好慢,住程都要收慢睇住佢行,用唔到自己渣車個節奏考,衰左崇信街上茶果嶺道個便上斜位,d車去唔哂搞到入左黃格位
你自己問題,唔檢討下自己,下次都係有好多預計之外突發嘢,一樣會肥
有架學車幫你開路仲正啦,你跟住佢行等如同個師傅帶住你咁濟
學神都有分初學 學到咁上下 同準考試level 你抽著個唔知佢想點係會影響左發揮
我無話自己無問題,係大意左,早上操左3次條線都無塞黃格,大意左
1 take pass
遇到突發野不過提早判斷避過危機
阿sir同其他車可能心入面都讚我
你望得唔夠遠 無預計到前面過唔晒 衰自己
呢個位我返去諗左好耐,其實好on9 , 佢個黃格你上緊斜係勁難睇到個格後面有無塞車,正常做法想唔肥係要停左響黃格前停車,但個黃格好長,你黃格前起左步都已經係賭佢無塞。

其實呢個格係後期加上去2011 後先有,2016得落茶果嶺道有黃格,後尾2019加埋左邊上斜,但係左邊上斜個黃格係無車流用到來轉上去,落斜個邊主要比欣榮街轉右用,但如果上茶個嶺塞車根本無車可以用到呢個黃格,以我理解黃格係唔想有車停響度生塞令第二個路口車流轉唔到,同樣天光道落斜去阿皆路街上斜都無加黃格。

不過仲今次都係衰自己事前無睇清楚車流
其實你可以等,覺得你認為行得、安全先行,考試一定係最安全先行
我個問題係呢個上斜位唔應該整,其實好蝦學神,當你停左響黃格前,見到前面有位,但左邊欣榮街d車都可以唔讓你行食左個位先,咁你起步個下未要硬食停黃格,所以我個人覺得7成運氣,3成技術。
我反而考既時候唔緊張
跟師傅學車反而因為成日自己檢討錯處分心
成個世界清靜哂
專注力強到爆炸
比起平時學車勁好多倍
好撚舒服
大油少少過
梗係唔去,夠位先出
勁,你可以去做道路規劃
Pass完棍波van

依幾日渣自動波出街

發現原來自動波真係可以咁舒服

左腳左手好得閒
今日沙駕合併試,166手上pass乙肥丙
考多石A,死係左轉小瀝源路個位上左石駁(起碼166有講死咩)

沙駕重考排到2024,想抽出邊快期
有無介紹?
學車group 都係推celine, 但好貴
2take 跑馬地終於pass
丙部搵人抽預左都要三千幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞