歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
celine/快期易
兩間都試過快
3月好似轉抽簽 唔急可以等下先
今日衰左.....
考天光道農圃道
一路都OK (咁小剔都無計)
返到常盛街落斜位,見到架7.5T落貨,打右街過去,出左一半差唔多拉返直車身時有架BENZ係半島一號個彎衝上嚟,個下一時諗唔通諗住夠時間過,點知到過左架車未入返線架BENZ已經到,雖然夠位入返
但係衰未有觀察交通情況.....

又要再考.... 明明小錯但都算好順
呢個情況師傅教落一定要停, 人地有優先權
可惜
下次記得視情況減速,如果真係太窄就停咗先
係,一時心理無預備好..... 只可怪自己弱智
係,真係下次下次
突然間又睇到個Post,我幾日前總於pass
想請教下如果抽到快期,佢有得網上俾考試費,想問網上俾完錢,係咪都要去金鐘排考試地點?因為我今日抽到要我係2月9號或之前交錢
係153 手上拎到牌
咁叫可惜比個牌你出去有排你撞呀 考過啦係到瀨
我無瀨,純係講返當時我錯咩咋
同我認我錯喎
只係可惜自己一路都唔錯到最後因為自己的犯錯而衰左
當然呢D出到去都有機會一次意外足以致命
所以係同其他CHING分享下有時考試唔知點解就衰的嘢咁
見到架車衝上黎 仲諗住夠過 你考緊牌呀咁都叫可惜 依d笨柒唔係叫可惜
見到架車衝上黎 仲諗住夠過 你考緊牌呀咁都叫可惜 依d笨柒唔係叫可惜
都係
我個下見佢都幾遠(差唔多4-50米),以為自己會夠時間過晒
但原來唔夠,所以只可話自己too simple always naive
師父明明提左要停車......

柒晒
經一事長一智,唔會再犯 (希望)
你考牌考到咁急趕住肥佬咩你下次考到好似趕時間咁一樣照肥
係呀,比師父係咁話
所以真係要手要定心要靜

比自己再嚟
屌 你考牌果時當車緊自己老母or老婆係你乘客位 包你唔會渣咁急仲好撚安全
快期係咪即係人地報左去唔到,讓返出黎先可以抽到?
咩體驗
3年前考26係佢手上pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞