歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike

我考棍波貨van 佢比得1我 我係咪要加領?
on9 考車都唔俾錄影
係啦….
填表剔錯野
可能要俾多次$548
有冇人聽日考石蔭
沙駕圍爐,我呀Sir教操親河畔大涌橋都叫我上4波,基本上一上大涌橋路就瘋狂轉波。有幾次甚至上完4,即刻俾人cut線,要即刻邊減速邊連落兩波再停車長線冇極力子吊,唯有考你轉波夠唔夠熟同快手。
anyway ching加油,河畔真係4條入面嘅死亡考線嚟。沙駕排快期機會應該都大,不過預左要請假就佢考試。
考車上埋4波咁癲
大涌橋路咁短邊使上4波
你啊蛇係咪撚你定你係棍私
del comment啦
又自爆
棍van,佢話過40用3波會嘈到PK兼且好大油佢仲話有啲考牌官會比你35照過,有啲就會剔你車速不當,話係睇前面係咪暢通無阻。前面5、6個車位都冇車,又未到燈口,你又拖3波嘅話,咁就係問題。

不過我就冇咩影響,轉波唔係我問題,我係死源順圍三岔口同埋其實大涌橋唔路唔算短架啦,條路又直又闊。平時學車上堂,一路踩到去車公廟站嘅話,真係有機會上到4波。

題外話,考棍私正on9,除左有錢去玩下棍私之外,諗唔到有咩其他動機。
棍van 3波上40點會嘈又唔係26你個啊蛇真係撚狗
如果大直路行35又真係慢咗少少嘅我跟過4個啊sir都話行40已經ok

巴打未pass?
琴日啱啱pass,第一次考多石肥咗,嗰陣仲未分AB,又入停車場又入源順圍,吊極力子吊到想死

今次就係考大涌橋,上左4波,考牌官好似都冇咩反應,全程連IPad都冇篤過。不過聽聞好似極少人考呢條線,10個都撞唔到1個考呢條嘅

其實唔明點解大涌橋可以係考線,技巧嚟計,基本上得沙角街過死車有嘢好玩,其他都係大直路大油去
分AB?我上年考好似冇聽過
屌撈亂咗大涌橋係河畔線嗰度不過聽講係抽籤

btw congrats bro
河畔線同大涌橋線都會行大涌橋路,係睇邊個路口轉出嚟咁解。

我都係上個月開始操先知,而家多石銀城兩條短線,小瀝源路路口都分別可以左轉插桅杆街,入源順圍考三岔路口,或者右轉入安明街,考迴旋處掉頭,簡單嚟講就係兩條短線合體我覺得每個人都有自己強項,有人鍾意長線,有人鍾意短線,考牌都係講少少彩數

Anyway thx 你都加油快期應該唔洗等咁耐嘅,我都係上年6月尾肥完丙部,排快期,最後10月尾派左1月頭快期俾我
我以前考嗰陣得B線, 啱啱睇返駕院個網先知, 多石/銀城啲A線係新加
即係可以考6條真係全港最多路線喎

我上年肥咗然後排街快期, 已經有正牌
不過而家去天光道等考26唔知如果肥咗26會唔會返沙駕
如果淨係為攞牌,又唔介意遠嘅話嘅話,趁鴨駕未搬之前過去考啦。遠係遠啲,但係果邊兩條考牌線連紅綠燈都冇,應該都係全港最容易咁滯我見都係一個細圈一個大圈就搞掂,主要都係考你過死車同讓路處,擰多幾下頭睇清楚就搞掂

天光道太多車種考,運氣成分更加高以前中學讀嗰頭,成日見人考到fail當場pat低架車走人
屌我重要係考2點半真係勁驚會肥
如果有快期可能過去都唔定
肥過2次棍Van,想問七人車係咪要Van仔牌?
7人車意思係MPV?

MPV係私家車牌阿
想問下 運輸處棍van 丙 正常期排到幾時考
淨係見到尾期時間
法例有寫私家車最多坐7人
所以1號牌最多可以開7人車
我理解係個日或之後,輪住去最快個期
天光道2點半應該OK嘅,啱放完lunch,叫做少啲車天光道考返學放學時間嘅話,真係塞到你懷疑人生good luck
之前試過練車練230-430
如果準時考就真係幾少車
但係如果有delay去到3點就突然勁撚多車

thx bro
大涌橋線我問過師傅,佢話而家限速已經減左落50,靈以唔上4波、維持3波就得

利申:我之前沙駕肥棍van,考多石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞