歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
學車皇有冇師傅推薦? 油塘自van
梁偉強大師傅 SM6698 我屌你老母 我已經報左稅局你逃稅
出聲提都算
嚟緊六月尾 二take 油塘 自動van 應該最少學幾多堂先夠?學生哥好肉痛
如果中籤但冇曬日子係咪要再抽過
今朝考澤安肥左佬
上斜個陣前面有架單車
我無爬頭
油塘已炒
唯有祝福前面同我講野個個人pass la
想請教一下,黎緊想學車

因為將來都只係想出架車,車下屋企人
想目的為本,盡量容易pass到,
係咪考私自動波最好?

另外為左避免做馬路炸彈,
係咪搵師父>駕院?

因為睇好多好似學車王好伏,
所以唔經呢啲中介的話,
大家係咪自己去運輸署報名,考完筆試後就開始約師父個期,到考路試前幾個月上車學野?

感謝
容易pass 少少其實係自動波van, 因為車身比私家車高, 睇鏡易d

考左筆試,合格左,有埋考期再決定師父定駕院都夠時間

祝順利
我都有睇過話自動波van會易自動波私家車少少

但有個白痴問題就係,
第時揸番私家車會唔會好唔慣?

因為如果唔係差太遠,for將來適應,會唔會學自動波私家車好啲?
另外報地點,
九龍新界 or 香港區
其實係咪都唔大分別?

選自己就腳既地方? 因為學車都係通常會去返考試條線訓練?
考自動van之後揸私家車會唔會唔慣-> 實會唔慣 但你買私家車都唔會同學車個車款一樣 都係要重新適應

九龍新界個range好大 冇話就唔就腳 不過多數都會係九龍塘兜一兩堂先
港島就得一個試場 萬一要重考都唔使學新路線
車身大細距離要適應呢方面明白

但到私家車,少塊鏡同望左右方面會唔會好大適應?

感謝 因為真係0 concept
港島會比較難些少,當然操得足就冇問題

記住學車唔好學死考試個幾條線,師父肯俾你揸去唔同地方。例如九龍塘上車,來回考試場地,有d 人覺得會少左時間操考線,蝕左咁,其實要珍惜呢d 機會

學車最重要係學技術,學好操控同駕駛意識
hi 仲有無人記得我
自van有魚眼鏡乙部易啲
不過自嘅考乜都一樣 操多啲一take唔難
南昌街?佢踩正中間?
呢d野真係要留意
師傅教前面睇唔清楚唔好快
尤其香港呢啲閪地方

狗屎垃圾咩都會係盲眼位衝出嚟

下次你架車開始郁
未到清楚哂完全行得之前
都係按住隻腳係brake面好d
今日丙部pass咗,幾年前乙部合格 係咪都申請到P
最近係街見到多左好多P牌仔我係其中一個
加油巴打,揸多d, 多d 望鏡,多d 忍讓,好快上手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞