歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
仲未清晒果班考生
完全冇壓力!仲教埋點揸
咁好 佢完全無同我講過野不過考個陣佢仲係到睇出面風景 無理過我
想問下如果P牌夠1年 例如9月就夠1年但到依加都未去拎正牌 咁牌齡係拎果日先計定9月就開始計? 同埋係咪3年內拎就得?
個陣我補左3堂就考
唔出聲好過係咁屌比壓力你
11:15 宏東 一take
調頭發生咩事?點衰法?
忠義187
勁多野講
考完仲問我覺得自己考成點
但最後pass!!
上星期終於脫離地獄
油塘畢業
尋日衰左忠義細圈,11點幾放學時間,迦密村街轉完第一次左一街都係死車,打右燈過線行,離遠見到有對頭車,佢停車讓我,跟住我打燈靠少少左喺兩架車中間慢慢過,過完之後仲有大約五個車位到路口,諗住沿路慢慢行,跟住就比考官踏停咗,話我太接近死車,應該靠返右遠離啲死車,又用咗幾千蚊買個經驗
今日仲有quota pass 人
今日14:00 掃捍埔考棍van 186考官
小弟第一次考 前日仲好驚
今日考前比教車師父心靈輔導完狀態自我感覺係最fit既最穩陣
上車果刻同考官禮貌地打招呼 交足戲先
斜路開車上線前停車 四平八穩 冇chok
到三手軚調頭 第一手好正常
到第二手回多左圈半 自己都feel唔到
第三手一扭軚 向右扭半圈卡死左先知道
咁唯有正常咁落去泊車 順利入正中間完左乙部
丙部開始 阿sir話落到路口轉左
咁我估計佢應該係考樂活道線
但停左係試埸出口既線前果陣
阿sir講 算啦 都係轉右
我心諗係真唔真 轉右考棉花路
過程我可以稱為四平八穩 打燈望鏡另頭都自問做足
回程時上加路連山路 前路冇車 我二轉三波架車好震
原來事後問返師父係我車速上得唔夠
唔怪得之我踩油門 車速冇上咁濟
最後返試埸都好正常 keep住左我既宗旨 開車唔chok 停車唔覺 '
考試完畢 等攞紙果刻 好鬼死緊張 當見到兩個合格後 當埸輕鬆曬
事後教車師父講我應該乙部做得好,比到個考官好印象,
架車唔chok 所以佢改口同我講轉右。
係呢度只能講多謝我果位教車師父啦,我資質真係麻麻,我用時間去買多左16節堂 如果唔係上多左呢8日堂,我一定898,師父係咁屌我好想我改到,我又改得慢終於得左。
恭喜巴打
我已經學到冇乜心機
黎黎去去都係咁上下無乜進步
竟然冇185 killer 😳 串撚柒柒上車 肥撚咗我車速 又唔係超慢 屌佢老母
呢個真係好夾師父,睇師父份人點教
大部分嘅考牌官:屌你老母死全家
我師父一開始未知我脾性 好好聲氣
上得耐左見我柒吓柒吓咁 又吸收得慢
開始係咁屌我,咁樣反而我易吸收左
我反應慢 判斷差 操作又唔太得
都係比佢屌到我1 take pass
自問真係執到
我師父都係好好聲氣,係有陣錯極都係同一樣嘢先忟我兩句 去到考前勁大壓力驚到唔想考,佢又要做埋心理輔導 平時揸車又陪我鳩噏柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞