歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(70)考牌官會唔會又WFH?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
我考兩次,第一次狗官,第二次好官
不過第二時段同你差唔多,第一次11點難到癲,雙白線有死車我真係屌咗出聲
點會係易佢啊 佢如果淨係肥乙部唔洗抽快期都得啦 考多次丙冒多次險
係喎,on9咗
收工個腦熄咗機
係,所以過到pass基本上都叫有一定基礎,就算p牌揸出去只要有個有經驗帶下都ok
我上年係佢手上拎P, 勁好人,有一下我嫌前面學神揸太慢爬佢頭,一爬完我講左句仆街喇,因為學車嗰陣師傅話過只可以爬死車頭,但225出聲話我做得好好,跟佢尾要幾耐先返到去同埋一路考佢出咗好幾次聲叫我爽手啲,好似教車師傅咁
最後考完佢臨落車前語重心長咁同我講香港地人多車多,以後揸車小心啲未拎到黃紙都已經知道pass
想知11:30-12:30考油塘多唔多車
我個225會唔會同大家唔係同一個
可能係我問題啦
多 但比中午少
有冇人講下樂活道大斜點先會死火
考試行過一次 咁岩綠燈唔洗停 想知點先會行到死火
費時下次紅燈會瀨野
考完之後無野好怕
我之前fail都係衰呢兩樣野
但係其實好主觀抽象 睇個考官點睇
問返cfu 都話唔知要點幫我改 明明平時學車轉彎都話冇問題
嗰陣學車呀sir話要望到彎心先好扭軚
轉彎係L型轉而唔係踩住線轉, 除非你係拖頭巴士
通常師父會大約話你佑邊個個位扭,有D直頭有鐳射槍指住比學生試 (見過對頭車無啦啦有點係地下)
去到彎心即係大約你差唔多去到要轉嗰條lane嗰陣你唔需要擰頭都見到條線嘅中間/3位

假設2線入2線, 你行左線隔籬行右線, 大家轉右
你架車同右線架車平排, 你會見唔到條lane
佢轉彎先會見到條lane, 大約就係佢轉咗彎嗰下你先開始扭軚
你理論上係過晒成條右線先開始扭
208好官!
唔會tickticktick 有禮貌 冇壓力
油塘 四山街 丙部試 棍van
160考 絲滑到佢訓撚左教 搞點😎
日日都有人肥佬自然有人推
師傅教無3-4個車位都唔好出
你不如唔好再考啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞