[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
同意,有 demo先箅。
棄咗坑好耐,想入返隻ie900/ie600玩下,有冇星推介?
大戶玩完部新金
ve8第一水送個條effect audio 線,想問依家市面有冇replacement? 或者有冇同grade /upgrade線可以介紹
試過 max 太淺,最後用 jvc 先ok
ie900 sell 分析力聲場, 人聲偏冷, 低頻表現一般般; ie600感覺似做翻流行向, bass勁過ie900同人聲暖聲啲埋身啲, 不過高音部份明顯不如900通透同啲detail出果下冇ie900應對得咁寬鬆, 某youtuber話ie600換crystal耳膠會近翻ie900個聲我就覺得純粹廢話唔係笑話, 一來森海就係特登令到600同900各走唔同方向, 二來我換左舊膠都真係唔覺近左,直頭冇左600本身嘅特色之餘都唔見啲detail有900出得咁有層次, 我都想通過呢啲小到冇得再小微調將5000蚊同10000蚊嘅同廠野拉翻近啲啊, 但我聽完嘅結論係森海唔係on9仔 利申:如果店果啲demo唔係假野我都幾肯定各位ching同我聽感差唔多
玩得比想像中耐
呢啲細粒野要用azla sednaearfit先得
其實水月雨果堆野值唔值
見啲鬼佬讚到moondrop 飛起
感謝星
早幾日唔小心扔埋個Sony遙控去洗衫
想買返見停咗產仲炒到勁貴
ching 仲有冇其他耳機分享下
諗住一萬附近買隻退燒
聽開pop 同band
westone mach系列 70或者80 應該唔錯
試左z1r啱唔啱聲未?
諗住拎埋消費卷一次過去
聽咗驚忍唔住即買
Z1R 為人詬病都係個配戴感 試唔岩幾靚聲都冇用
買耳膠真係買窮人
我聽得耐會痛
你地會唔會專登簡 2-pin 或者 mmcx
定係arm 聽就什麼線頭都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞