[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Thieaudio 原來都好多款耳機
不過香港行貨唔多款見
最勁果兩款同一款比較抵玩嘅master team都入左喎 隻monarch mkii有堆人話冇bass, 我聽demo就覺得bass幾肥下, 所以都驚佢係run run下變晒聲所以冇買到
monarch mk2 戴唔好係冇 bass

我見好多人戴耳機都戴到好出,呢隻要用細 size 膠屌入耳道先好聽
因為要舒服
所以就算universal fit cm 都唔想簡太大粒 最完美係唔突出耳背 但又要細又要好聲 通常都係單圈

一去到3單元的東西就開始大粒
EX1000 夠單圈 咪一樣大隻到突出黎 其實隻耳機大唔大隻 除咗同用咩單元組合同個單元大小之外 同佢個設計都有關 假設要做同軸單元擺位 或者入面要有空間用黎做一d空氣或者氣壓上既調節 咁隻野一定要做大隻嫁啦
ve 配戴感好正呀
ext 一係超舒服 一係屌耳一分鐘都頂唔到
我試 ve6,7,8 嗰啲好好戴
呢幾隻正常shape係幾好
跟005線係未可以預設佢係平嘢
睇篇文內容講有d似係silver 既膠殼版 賣143000円
meze advar同ie600你地會點揀?
兩隻都有,我個人鍾意換線後嘅 advar 多啲,不過都係口味問題
advar要換條點樣嘅線比較好
meze advar 琴日試聽完
樣樣都有 聽感行舒服mode
你聽咩歌多先? 因為 ie600 同 advar 互有長短,冇話一隻贏晒

如果聽銀魂 pray,火影 hero's come back 呢類又快又嘈嘅話我會鍾意 ie600 多啲

如果聽普通輕快,慢板 pop 就 advar 氣氛好啲

如果咩都聽嘅話,其實 ie600 係會安全啲
受騙的那個比騙徒更混帳
我也想騙你這句才是真相
到最後發現割韭菜好搵過dup心機dup錢dup時間做研究出黑科技 咪我不想努力了加入一齊割韭菜
我都整左隻護身符,, 要搵線嚟玩玩.
快慢都有,不過慢歌為主
發現聽慣左自己隻cm之後好多耳機再貴啲都毒唔到自己
啱聲就ok 唔係價錢
同埋戴慣cm係返唔到轉頭 又唔洗玩耳膠
重點係我嗰隻又唔係咩貴嘢 但試成皮嗰啲都唔覺得好聲

明顯係
咁 advar 正啲,我自己用純銅,eletech 蘇格拉底都唔錯
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞