[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
其實真係好耐無見啲人用手 拎住部dap+amp 炸彈行街

用絞線接電話直推的人反而都重有不少
條街咁嘈,hea 聽算啦
我以前有排都係用過有金成份既線 一開始係覺得幾過癮 中頻潤同尾音拉長 但過一排就覺得d聲拖泥帶水 唔夠自然 用返純銀算
男聲勁貼耳會好難頂
先唔計dap同amp拎唔拎出街 我最常用個套機 條線粗到剩係戴住黎行都好辛苦

所以出街最多只帶條jer 或者細細部dap夾隻intime算
呢樣真 如果套野係貼耳仲要重甜度都係頂唔順
same,之前咁講大把負評
試完 一般般 唔似萬五蚊應有水平
音場窄到冇橫向 只係適合單唱人聲 因為冇橫向音場
人聲會更加貼耳 比較甜
bass只係緊緊夠 冇乜下潛

聽Hotel California 冇個種幽怨感覺 可能音場太窄

2BA解決到所有問題
其他品牌旗艦唔洗下下疊十幾粒
你用咩機試同埋係咪用原裝線試? 條原裝線真係好廢
sliver 係13K個條creator?
兩萬八唔會揀佢啦
10k 內啵... 耳機未計
fitear sliver 唔係話交咗俾個新仔調音咩?
五月有一篇日文報道 好似喺求職網站嗰度連線搵須山
話想整耳機

如果Google翻譯冇錯嘅話
加多少少
你問我用黎試過條線? 我用黎試個條緊係唔係13k個條啦 13k個條4絞黎 所以我咪話唔值得買條咁貴既線去夾佢 除非本身已經有條線

不過隻野都幾食player同線聲 所以咪想知你點試
的確係新人做 但佢係好似係社交網絡問須山點先可以入fitear做 之後須山以為講笑咁鳩up d答案 點知過幾年真係有人揾佢 最尾好似係請咗做牙科技工 之後再轉去fitear
加少少上新金
聽開女聲所以ok
男聲prefer銅線聲底
女聲係幾正,我試朋友條金銀都有一刻心動,不過下一道 random 咗 daddy daddy do
鈴木雅之係日本情歌之王緊係要貼耳d先得啦
成個鬍鬚大叔衝咗出嚟,近到剩係見到個口

晏晝試咗Hs1750cu 幾好
DAP搭M6 ultra 定M11 Plus ESS 較好?
唔該晒
1750 夾 m7 應該爽啲,計數機價應該超少少
不過 m7 都幾熱,唔係太適合出街用
兩部都唔建議, fiio同山靈啲中低檔dap年年出2,3部已經令玩開國磚嘅都未必記得晒山靈m6同fiio m11兩個mode已經分裂出幾多版本, 你真係鐘意1750cu建議係先入手耳機後儲多啲錢先考慮買咩dap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞