[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
連登仔係咁

即刻俾個正評你
負評個d又縮既巴打真係冇撚用真係講返句屌你老竇縮埋一舊
呢到成日都係咁嫁啦 有時收到負皮都係到諗係咪打咗某d野 比個件野既用家負評 不過收負皮咪收負皮 有唔會少咁咗d野 有咩所謂
想問下如果隻耳機聽到耳仔攰係咪代表個耳機唔岩我?
其實講分析力 唔係Sony dap強項 反而佢獨有既Sony味調音先係佢最大賣點
攰係配戴感定耳仔頂唔算個調音
後者,但我又想聽個清晰度
搵隻高頻好 但唔會過曬龍嘅
fr 8k之後仲會係咁升個堆我都頂唔順
你嗰隻咩耳機黎
FAudio Mezzo
覺得我講錯咪攞出黎大家傾下,我好心答個新手問題掉低個負評又乜撚都唔講,好似我水鳩緊個新手咁
金磚既話我覺得算強架啦,索味呢樣野其實好難形容比新手聽所以我冇講
係,所以呢到風氣同氣氛真係唔太好,認真去fb入d耳機群組仲好,再唔係上台灣巴哈論壇,甚至乎大陸有個叫“耳機大家壇”整體都好過呢到人地真心鍾意分享又有開箱文,香港個d打篇文都屌左你先又話你打手乜乜77... 。。。
好似新磚啲分析力先好勁,以前冇咁勁
咁我地而家開始學post76囉
恭喜大大有新玩具
welp, 當年金黑磚出嘅時候有人話冇乜索味的
聽過朋友嘅discman, 我到而家都唔明咩叫索味
唔記得註明返新磚
師兄走先
係啊係啊,恭喜師兄恭喜師兄,你買乜柒都恭喜師兄。後面指撚著你嚟笑,我就不了
另外,耳機大家壇日日屌老母你都話好過呢到
你問我我都唔識用文字形容,sub bass 中頻有浸非自然類似eq過既人為痕跡咁上下
唔知算唔算sony味 但我覺得sony d 機人聲個質感有種獨特既感覺 得佢d機先有 不過新世代個d明顯少咗d 好似z1r 同新黑淡咗好多
ching係咪仲係耿耿於懷上次吹奏神圈darksky畀人屌
呢到啲風氣隔一年半載都會大變一次, 使乜咁上心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞