[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
fw01
m7 除咗熱啲之外真係唔錯

屎忽痕拎嚟推 hd650 都聽得吓
想問 Sennheiser ie400 同 ie600 差遠唔遠
ie600水平$900 好吸引
想人聲後啲重bass 佢好似有個掣較?効果明顯嗎
咩叫ie600水平 另外ie400應該唔會平到900蚊?
我覺得ie400同ie600差得好遠
水貨
好 唔該巴打先
今日好似發佈m15s
睇定D, m17太大,m15s都唔錯
Just ear club 有調音更新 唔會再係以前個聲

其實 sony 不斷出唔同調音算唔算割韭菜
咁佢唔似其他廠咁賤格 某d廠出完一部機話限量 只有一水 唔會再造第二水 跟住賣完整部加強版 咁咪無違反得一水既承諾 又可以劏班水魚
Fitear 新cm 會同onkyo合作
我覺得 je 同 ak 啲 ss cu gold 都係差唔多

中間又係夾一兩隻限量/期間限定
咁都係願者上釣 佢出就一定要買既咩 唔啱聲話之佢出幾多部都無用

我好認同唔啱聲就話之佢

係見呢度啲巴打好鍾意一見啲廠出新機就話人割韭菜先問吓啫

個人覺得新機新硬件點都有誠意過就咁轉調音啦

一樣硬件出幾十個唔同調音就真係割韭菜喇
咁本身je 就講明係用同一套單元去造每個人既專屬聲音 代表佢賣既係調音 甚至可以係話賣調音師既功力同服務 所以算唔算割韭菜就見人見志
實際上出新 pruduct 嘅模式咪又係同 ss cu 玩法一樣

其他都只係藉口啫
要呃水魚食相都要好睇啲㗎,je成個願者上釣嘅樣國磚做到咩
講到冇嘢講就講食相

其實玩國磚又好,ak 又好,je 都好,我係唔明點解一定要吓吓追新啫
其實係 成件事間公司冇逼過任何人買新野
其實 ak 都係因應唔同音樂愛好者嘅唔同口味先搵專業音響工程司作出唔同調音啫

藉口呢啲嘢真係是但啦
ching, 話明呃水魚真係要顧食相? 受騙者比騙人者其實更可惡喎 不過依家個局先好, 我撐ak同sony都係行呢條路線同國產野片過, 睇下邊個笑邊個先過癮
同點解一定要追旗艦一樣,我真係好唔明
我不嬲覺得中電話騙案嘅人係應該都要有罪

冇呢啲人就唔會有咁多垃圾電話/ msg 打俾我
消費者: 比得錢 一定要買新product

就好似你唔會再買 SE215 一樣
金磚都開始比人當老舊product 了
所以綠仙都要每年出一個新版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞