[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
啱啱買咗隻耳機,發現佢有個英文標誌,意思係會致癌想問係咪大部份耳機都喺咁?

呢d都係法例要求姐,離真正會有問題差好遠
真係有問題仲點可以賣街
Focal大大個鈹單元都冇事
即係大部份耳機都會有呢個標籤?
上網睇咗話原來所有california products 基本上都走唔甩,因為當地法例係將證明嘅責任比商家,要晒好多錢先可以證明完全無害
買索六萬
carousell同肥花好似都有 但成幾皮野買二手交收果一陣試唔真又無售後唔會好冒險咩
日本買
肥花有部
不過mod過
各位巴/絲打,請問一下Catx 同 司徒XX呢D評測YouTubers,介紹D Products 有無人會信?因為佢哋樣樣野都有讚無彈咁
前者唔知 後者連view都唔好俾佢
原來而家買m9仲有得送金寶
雖然都唔用
同你去openrice睇食評一樣,打曬燈擺曬盤嗰啲等級4你會唔會信
後者因乜解究,連View都唔好比佢
唔通佢做過D咩得罪咁多位玩Head-Fi巴/絲打
果D通常睇下就算
感謝巴打解答
前者真心追唔到咁多,佢D Live太長加上如果做野時聽,真係會訓到
有sem1+2, 聽過sem 1, 2, 4

1同2, 4會係唔同風格既聲, 我通常會用1聽OST多, 2聽人聲歌, sem4我覺得唔夠sem2來

BTW想問下我部se180 暫停左一陣再播歌偶已會爆音, 有冇人同我一樣
vendor review野點會踩

耳機review似廣告多過講件野
去到最後都係耳聽為實啦 其實啲review當無聊冇野做返工睇下就ok

鬼佬啲review個個吹到viking um red halo 朱鸝呢啲上天
最睇唔過眼係review自己隻聯名耳機
唔明d人點解咁吹奏viking 之前試完覺得隻野 低音潛唔落 而且密度同厚度都唔夠

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞