[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
溝埋一齊做ak360
覆錯sor, 其實我想問師兄話係借翻黎試, 係咪科水比dma借翻屋企試定朋友之間借比你玩下?
題外話師兄, 雖然120同240我都未有機會聽過, 但我估唔及你好聽
我唔喺香港
我呢邊有鋪頭可以俾客test at home
dma都有呢個服務?
一萬蚊以上嘅product, 焗你租3晚, 一晚200, 即係租一次最少課600
eletech aeneid4.4無晒貨
俾600佢喺自己熟悉嘅環境試真啲都ok嘅,畢竟有時d價錢都唔少野
不過呢邊佢免費寄俾你試,我第一次玩,希望唔會中天仙局
外國全部係咁 問廠/dealer佢會寄demo俾你試
A & Historia AK120Cu
幾爽
中jewel毒,但俾唔起
試過當擁有過
但個配戴感確實麻麻,要搵個啱用耳膠,我粒Max中間個蜜蜂巢俾佢撐斷
可惜os垃圾 ,成日死機要reboot
ching 配左咩線嚟玩
太抵吸引喇,, 個個狗衝
落返奧丁/18t
買返黎放比鬼佬
之前原線啲嘢好慢,音場唔大,氛圍感強,但係聽快嘢會有啲跟唔上

換條京線啲嘢快咗,清咗,音場大過原線,但係中,低,氛圍都弱晒

而家配條蘇格拉底就明顯中,低出返啲,氛圍好過京線,又唔會好似原線太過慢
純銀線買orb定whiplash好 有冇人同我一樣鐘情純銀線,銀傳遞速度最快,聲音分析力好爽,低頻夠彈
whiplash 啲聲好特別
如果想買既線淨係得返mmcx, 但用cm耳機, 買轉插咁用會唔會不智? 因為條線唔返貨了
有d sales都係直接推介orb俾我
暫時傾向買orb 條8絞純銀日本廠加上手工又幾好,條線冇耳掛又帶得舒服
想買fitear頭
係未已經冇方法買到
你有冇試咗先呀,個個人聽感唔同,可能你鍾意 whiplash 隻聲
同你相反
次次都得留啲全銅線留底 pw 同 brise audio
要有厚聲做聲底
其實銀線都唔一定係薄聲 如果夠粗同絞數高都可以厚聲 反而純度高既銅線都可以做到薄聲

不過我多數只係玩純銀或者純銅 唔太鐘意加左金或者鈀個d線 好多都自帶音染
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞