[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
pelican / VE皮盒
請問一下各位 我朋友之前借咗呢對耳機俾我
想知道佢嘅型號同牌子
唔該曬各位大佬
JH Audio Angie?
係呢個了 唔該你
想問吓各位Ching 用player
連唔到WiFi可以點?
我連到屋企WiFi但連唔到hotspot
出街connect 到WiFi但冇網
有冇人聽完一大輪 解析型耳機 發覺都係鍾意聽氛圍感暖聲的中低價產品
有wifi情況下Download 晒落黎,出街offline聽
聽pop用中低價產品最好
用高階會覺得好難聽
我嘅意思係點樣解決有陣時連接唔到WiFi
會聽大量流行 kpop / r&b / 廣東歌
完全唔鐘意聽hifi 口水齒音女毒聲
有啲歌背景啲節奏 收得太shape 太快好無feel
咁可以試下鳳凰
利申都係鍾意暖聲
高階還高階
難聽還難聽喎
我係相反以前係會用暖聲 但依家鍾意中性多D

中性機可以用player, amp 搞個冷暖同 但本身暖機就好難先會改變到佢個聲
不如你開名話我地知道邊款"高階"耳機或dap你覺得係聽pop好難聽? 好多時啲野定價定位當自己高階其實係垃圾黎
金磚2 + just eat 夠唔夠高階?
不如你開名話我地知道邊款"高階"耳機或dap你覺得係聽pop好難聽? 好多時啲野定價定位當自己高階其實係垃圾黎
金磚2 + just ear夠唔夠高階?
你果部咩player?
Dx240
Factory reset?
講真, 呢兩樣野我自己就覺得不值一提, 不過呢度一堆人咁撚惡我先跟風同人講入坑就買507, 想玩高啲就新金新黑
好想買serrini既碟,但得返carousel 啲濕鳩炒狗貨,上網比錢down又冇,想搵hi res都咁難
夜刀其實ok啦
obravo同p6pro就
洗乜驚 自己鍾意乜咪乜
上次咪有人話咩口味極差 一句ok咪算數
口味還口味 本身件野個聲音質素還質素 可以分開睇

好似just ear 咁除咗個調音外 本身個質素真係唔高 有部分平過佢既機質素都好過佢 但如果鍾意佢調音同感覺咁真係無得講既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞