[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (132)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇Ching 有興趣收二手u6t + Erua 升級線?
純銀whiplash twag/orb/妖后2/plato/silver+/silver4都可以一戰
聽慣咗金隻音染聽唔返轉頭 不過純銅都ok
鈀就真係一般般
我試過 whiplash 條v2x 同 妖后感覺好唔同

妖后就係我平時聽銀嘅感覺,whiplash 就好似啲嘢好鬆散咁
我試過 whiplash 條v2x 同 妖后感覺好唔同

妖后就係我平時聽銀嘅感覺,whiplash 就好似啲嘢好鬆散咁
乜仲有人用有線耳機呢啲咁老土嘅嘢架
屌你咩你入黎搞笑? 邊到老土? 你睇出面高級音響會係無線?
妖后我都幾鍾意
whiplash我都覺 不過唔排除有人啱隻聲底
唔知點解覺得有啲曲
假膠年代已過

你返去高登玩膠吧
最緊要試咗先,可能唔夾我套嘢,但係夾你嗰套呢
新手想買DAP同耳機(budget 10k內)
主要聽JPOP 女聲,想等陣去試聽
邊隻牌子會比較好,唔該晒
細細部機出街直推 除左dx240 仲有fiio 11 plus 仲有冇其他可以試下? 個fd 問
我用緊dx240 amp8 mk2
我都有呢set 咁快就想賣既?
可能試咗新嘢

其實亂咁試嘢會好危險
shanling m7 上面有巴話唔錯,我個人就覺得 240 size 同重量出街方便啲,不過 m7 係好聲
好似size dx240 細啲 不過spec 睇落m7 勁啲

之前走去試下耳牛,搞到而家U6t少用左好多
標準答案係加少少上新黑
放褲袋就 240 爽好多,同埋 m7 應該會熱
新黑係Sony黑磚?
如果係配咩價位既耳機好
等有新黑嘅巴打俾建議你,我冇新黑

見nio減價試完之後就瀨晒嘢
10K budget 成套叫人買新黑 買完就無錢買耳機
加多少少嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞