萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
十字廉價好多
我諗最大分別係用車習慣嘅分別
香港地好多家庭得一部車
即係架車好多時都坐3 4甚至5個人
咁確實2仔3仔坐5個人應該都幾迫下
但d鬼常未必要車埋老豆老母出入
香港地買車係為左私人空間 咁緊係要大
外國私人空間已經夠大 車為代步
男人悲歌
真係大過CX5好多咁
爽唔爽
揸左幾個月其實又冇想像中咁細,不過我通常都係自己代步同有時車埋女朋友所以都覺得夠用
遲啲去uk 仲未諗到買咩車好
Cx5 過幾年 唔想一樣
Mazda6 wagon又少盤
英國有無cx50?
我見樓上位巴打架車好撚靚仔
好似正過CX5
爽呀 但係一定要買2.5 turbo, 好輕鬆就可以上到180kph 中段加速快過我部wrx試過普通2.5 NA 部車太重好笠
cx5 日本造,內籠用料感覺高級過cx50 (cx50 美國造)
原來係咁
但外形cx-50真係好靚
長左6寸闊左3寸矮左兩寸同埋第一次有panoramic sunroof 諗左好耐到底買呢部cx50 定新款lexus nx350, 兩部都係~45k usd
Cx50闊落啲
可惜cx60無純電…Phev無road tax優惠 唔抵買
一定係CX50
呢個價位仲俾橫置偈前驅偽四驅你真係得雙田做得出
呢個又真
有冇馬6朋友 2.0/2.5
依家油價 行緊幾錢一公里
馬6 2.2
行緊$0.5/公里
柴油😢😢
最近想岀部 見10萬內既馬6 2.2 但怕要枱計
見市價都要10至15萬
10萬budget左右可以買到咩年份嘅Mazda 3 hatchback
28car無咩盤放
因為定確係部好車黎 所以極搶手
想請教各位巴打,二代cx5嘅表現如何?有咩要特別注意事項?
fb見有師兄講2.5一定無買錯,好過買2.0唔夠力水

呢排心思思想入手但自己又未接觸話萬事得嘅車,唔知維修保養難唔難搵車房搞 / 維修保養貴唔貴?
唔難 唔會特別貴
買2.5啦
試過放上網半日已經有幾個師兄話有興趣
只可以咁講:試過2.5肯定唔會諗2.0
因為冇Turbo,2.0嘅力係僅僅夠用。
不過2.5有天窗
成日覺得會好易漏水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞