萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
因為我都唔太識車

所以揀咗要個protection plan。但後尾又聽啲朋友講,high 花呢啲common野,好易會過個protection plan嘅limitation,所以個plan無乜用。

我仲加咗佢嗰oil change plan。依家先發現呢個野係搵笨
揸緊 mazda 3 2010
ching有冇避震推介?
後面個對避震好似壞左
你部車個I eloop電容器壞左要換
如果唔換用唔到I stop
因為highway俾啲石仔彈花曬?
插有線好似都冇料到
係咪要返廠upgrade
出廠冇就梗係要返去搞
要換usb 個dock,入面條線,同update firmware

仲有石仔撞凹
宏益有錢點會唔賺但要等
等我試下先 等左好耐 差啲想轉Apple
駛唔駛更新個啲?
update android auto
之後clear google play同android auto cache
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
岩岩係隔離post 見到要update 去 7.9.6231版本
新手想買架 15-16 年 mazda 3操車
想知多唔多野整 出邊整易唔易搵到零件

想長渣
摺鏡又壞, 中間show車速啲數字顯示唔到一忽
mazda 其實知唔知有呢啲通病
16年尾期, 17款 有冇興趣
不過有Mazda通病, 摺鏡,同車速顥示
CX5 一定好過CX30
CX50 好似好正
不過問咗最快都11月先有貨
摺鏡幾耐壞?

一年車但成日好驚佢壞
點解咁多負皮
識幾個人揸過CX30同 3 都話買CX30 不如mazda 3
CX30 升高左慢左,重左,食油啲,劈灣差,係off road 表現好過mazda 3
好樣衰
CX5靚仔好多
我見到showroom 有display
紅色CX50
見仁見智
CX5 2023 facelift 都偏向CX50 果個樣
做晒 聽日試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞