萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
5仔唔平 操控外觀 值咁貴
邊區,其實年份咁新 廠未過保養,應該無乜獲氣
可以問車主拎原廠保養record
想問下2手 cx9 Cx8 點揀好..見2年價差唔多
9內籠用料靚啲 同埋闊落少少
想問下有冇師兄知道架車成日一開後邊兩道門又或者喺司機位袋住條鎖匙落車行去後邊門 架車就響感應唔到車匙個紅色logo

係個防盜有問題定係條車匙有問題
車匙已經試過換電 問題好似都無改善咁

2011年 mazda3s hatchback 日本水貨版
條匙方圓20cm唔好有電話/Smartwatch/無線耳機之類嘅device
JAM到
咁應該都好難
係怕會唔會關防盜有問題個啲事姐
前排唔知係咪因為車個電池就收皮 個防盜自己係咁響 比人投訴到傻
換左電暫時好似無事 但又成日怕係個防盜本身都有問題
我新車都成日因為電話干擾搞到條匙detect唔到, 何況你11年車
極易揸,個極力子根本唔係跑車setup,好輕,非常forgiving.
如果耐冇掂棍,我覺得要小心堂軚,因為我新手個陣,轉波時會下意式拉少少堂軚去一邊,ND 個電軚算係敏感同sharp,不過揸個半粒,一粒鐘應該咩都慣
想練踭趾,最好著對footprint 細少少嘅鞋,footwell 唔係好多位,老虎鞋好做過puma 對跑車鞋
同埋唔知師兄揸咩棍,1500cc仔嘅話,起步最好吊少少油門先鬆極力子
謝ching詳盡分析
如果租來玩一日,我諗都會租自動波試吓架車咩料先
CX9行2.5turbo好力好多
舊款3仔防盜係成日有問題,通病 間唔中就見到架3仔係到響
好似可以閹咗佢
去問下先!
如果荃灣葵涌區呢?就黎過3年原廠保養 諗緊出去做保養
試就梗係試棍啦
試完自動波覺得啱
買前咪又係要試返棍
況且買自動波就無咩必要買MX5啦
唔該巴打
年尾搵番個sales 叫佢有消息就話我知先
超過20年冇揸過棍波,基本上已經唔記得點控制棍波車
葵涌大連排道維修服務中心
原廠service center咪大連排道
👍🏿either way 都冇後悔。我都係外地租完自動RF 同棍roadster 跟住就入左坑返香港自己買一架,keep左年半,每次出車都enjoy
租weekend抵啲
兩日假錢玩三日
太多假日車手,免了
有無巴打買咁2022mazda3棍波
心郁緊
我都好有興趣但又無乜車評人講

淨係有得睇架仔啲POV

同埋佢車價真係吸引,辣椒都要成廿三四萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞