萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
你入萬事得post 我地實叫你CX5架
XV而家好似無咗平版
之前平版真係抵屌到盡頭
CX5我唔知而家香港買係咪已經係2022小改款
btw其實CX5同XV好似唔算同級車
CX5應該高半級 價錢都係
兩架都無乜大問題

其實最好就係你自己去試車,睇下邊架最岩你

我係加拿大都試哂兩架,最後覺得Mazda內穩靚,所以無揀XV。本身諗住買CX30,但最後變咗CX5。

唔知你通常幾多人坐,但如果多數一兩個人,可以考慮CX 30 vs XV。我見CX 5 同CX 30其實都8 9成相似,仲要平好多
兩架都無乜大問題

其實最好就係你自己去試車,睇下邊架最岩你

我喺加拿大都試哂兩架,最後覺得Mazda內靚,所以無揀XV。本身諗住買CX30,但最後變咗CX5。

唔知你通常幾多人坐,但如果多數一兩個人,可以考慮CX 30 vs XV。我見CX 5 同CX 30其實都8 9成相似,仲要平好多
Crystal blue here…感覺個避震比上一次代差
加裝 返廠 無線apple CarPlay 好似3千幾
CX5 正到漏汁
舊款車返廠得有線,上年收2700
得有線就唔裝了 認真 無咩意思 無線就會去馬
有朋友反而放棄無線,插返線用
無線太食電,wireless 叉住都有機會跌電,同埋話聲差過有線
用有線android auto聽歌真係好聲過藍牙好多之前用藍牙以為套喇叭太雞無bass, 呢期android auto復活返一插聽歌係兩個世界
之前又話無嘅?
插返個盒仔就有線變無線
音響會差左 有give有take
睇你幾舊,有mzd 就搞到原廠有線carplay
舊到連mzd 都冇,就要換車機
但深色好睇d
雖然盡量小心
點解會好易花
我都係去touchless wash鳩洗算
lease車有protection plan唔洗咁錫車
香港AA復活返?
巴打係咪都係喺加拿大lease車?

個protection plan其實有無伏?
係呀,早幾日用得返
上網睇&之前用緊都係Q85電
之前無問題,而家就著燈
yes
你要睇番個plan包到咩damage唔洗你搞掂先還得車
但多數車身 車鈴花左佢都包唔洗你還車補錢
out town一轉個bumper花哂
依家睇淡咗花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞