萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
純諗住揸一年再換貴啲既 鐘情Mazda 但個個都講到未skyActiv既係垃圾搞到驚驚地
想問啲人問 係high定iplus

乜唔係hatchback一定係2.0 iplus? sedan再細分1.5high or 2.0iplus 多左360鏡?

定係hatchback都有1.5 high版本
sor 問緊mazda 3
宏益入1.5 high版sedan搶入門車market
fastback 得2.0
同埋 iplus唔止多360鏡

我見佢fastback 2.0 但話high 即係fastback2.0都仲有分iplus同high ?
去東方買個水箱落土瓜灣裝埋應該2千左右
短期可以試下入止漏劑頂住先
無問題 撞咗都唔心痛
我p牌都係買08年mazda 6 無後波鏡 得sensor 反而易練到泊位 操得掂之後揸咩車泊位都easy
果時成2萬5蚊
之後甩p換咗gj
已經試過用止漏同唧膠封住 都係唔得 d 膠老化得太緊要次次用車都要入水 買蒸餾水買到窮
新手想問 東方係邊間 土瓜灣有邊間介紹
但未skyactiv真係咁垃圾?? 睇唔岩其他款真係
出去試下車先,反正又唔洗錢
我覺得靜過GJ前期,錶版望落一啲都唔舊
力水其實同GJ差唔多
係比較大食
我果時買返黎車都無驗,
揸咗9個月原價賣返出去 無整過任何野 淨係去油站換過一次偈油

利申:非打手
車房可以上網爬下文
多謝Ching解答 應該會搵架08年玩一年 熟手就買架近期啲
thanks
我主要都係一星期揸兩三日 接下女朋友出下街 大食應該都冇咩所謂 基本上都係行高速
個個P牌都諗住撞
香港地養車唔平 買部自己鍾意好過
係,依家無咗high 版,Advanced or iplus
你hide個價黎把撚?你驚人哋同你搶?on9少陣啦
你痴線架
第一上面咪已經有價錢 我有心hide都check真啲啦 要搵番個盤有幾難呀
第二我見有私隱咪求其hide啲 我都無諗住買咁新 我p牌都未甩 我諗住買架2014 2015操下車 玩下炸屌你 學下野問下都比你屌 你無野呀 我講大話死全家
連 2.0 1.5 high/ iplus ,hatchback /sedan 有咩分別
都唔知既新手實會同你搶咁新既車啦

你做開車行? 洗唔洗咁defensive 我P牌仔真係唔知呢個世界咁敏感 我求其見佢痴埋一舊就查走曬佢 順手一hide都比你屌 第1句就叫人on9小陣 定你覺得自己偵探讀心好型
On9仔嬲到
甩p再嘈啦
第一次買車睇中mazda 3 1.5
2014-2016年大約咩價位合理🥺
on9 發覺自己柒左 就叫人甩P再嘈
CX50
新CX5 先有
sedan fastback 都有分high同iplus

iplus多左bose音響,360 cam, iactive safety系統,之前聽過啲師兄話high係人造皮籠,iplus係真皮籠,呢樣唔肯定
嘩 差咁遠 但啲舊車2手價好似又差唔多 咁再慢慢等

thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞