萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
日本應該冇賣,淨係賣歐州。

咁樣做係為咗唔好俾歐盟罰咁多錢嗰邊啲排放要求好高而萬事得d車絕大部份都係行電油或柴油,所以先要搵佢大哥豐田同佢合作。 如果唔係一係俾人罰到PK,一係就要搵其他車廠買碳積分。

Mazda 2 hybrid同Yaris hybrid 冇分別。 只係將有豐田章嘅地方轉做萬事得章架車同萬事得冇關係。
G系列無啦,如果G系列都有鑊氣咁個brand 應該已經GG左 btw X engine 香港個價其實幾抵玩
我見到呢條link咁講
https://www.carnews.com/feature_story/newcar/314397
就諗兩部明明一樣 做乜要揀Toyota貴d

仲諗住可以平少少揀mazda2添⋯⋯
個側鏡有咩問題
掂得太多水有時會唔靈
想整個 apple CarPlay
如果用非原廠wireless 會唔會好多 connection問題?
其他地方未必會囉。 Mazda 係賣佢嘅獨特性呀嘛,依家呢部歐版同豐田完全一樣邊度有賣點
咁又係
難得睇中 睇黎轉會失敗
講到尾都係為咗應付下碳積分姐,如果唔係點解唔係其他地方賣。

同埋啲歐洲人就算係買都係買豐田 Yaris 啦,點解要買你萬事得Yaris.

Ching想買Hybrid?
想買hybrid 無奈要放棄萬事得
依家諗緊note e-power定jazz eHEV
係啊 想換hybrid
又想試下mazda
揸開豐田覺得有d悶
Mazda 冇乜做hybrid 嘅經驗 買sky x ? https://youtu.be/cCMWUzxgpwE
揸Mazda係在乎個享受,油錢貴d就由佢啦,何況Mazda唔算大食
係幾吸引不過情迷細車
hybrid 最reliable 得豐田同lexus
同CX-5 size 有分別?
Cx50 闊啲
香港無得渣
但渣cx9 2.5t反應幾爽
合作啫, 應該會好似當年Axela Hybrid咁
成部車真係Mazda嚟, 唯獨套Hybrid係Toyota提供

如果有SkyX偈+THS II powertrain就正
Mazda3都嫌大嘅話你真係冇乜選擇...
等CX60, 估下宏益入唔入PHEV
萬事德唔大食 正常
霧燈係無撞情況下凹咗入去,可以點搞
師兄你好明顯成份頭變咗形喎 冇撞過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞