萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
雙氣袋真係好黐線,重要無得option加

Benz係近6-7年做埋個年輕人市場之後開始做差左
C class w205,cla c117, a class w176,依幾架車個樣做得年輕左之後d qc開始差

利申:唔知s class係咪咁,但a b c cla e都有朋友揸,大家架車都有少問題但無法解決
操控,動力,設備,外貌,維修
mazda3 三代開始真係最平衡二手買返嚟真係無後悔
萬事得 現代新款部部都唔差啦 比其他廠比 真心個句 內籠同外觀 車漆色調
最痴線係真係有人買,條命係咪真係咁唔值錢

近年d benz我唔係咁喜歡,無左以前d貴氣
接受唔到個樣囉
2012前既mazda腳車全部都係垃圾
GR Yaris
之後成間公司改革同換哂設計師 變相做出黎好成功
3代Mazda 3開始真正闡釋咗渣蓆價錢燒鵝味道
個樣夠young有少少跑味
內裝炒RJ車 對比同級日本車嚟講少膠
動力表現正常 代步夠用 冇乜嘢整
改裝套件唔多 大部份2手都係直版
唔似法拉雀改到鬼五馬六
真係完美滿足到新牌仔第一架車要求
唔識車 都係見佢個樣靚靚仔仔 個價都ok
換DWS06 好想改埋避震同Brake
啲MK唔識啫

正解師兄 起碼唔打得都睇得
近代佢副引擎 起碼唔係CVT 已經讚
Btw mazda 3 2代車主希望你有上連登 仲有睇呢個post
我知你肯定係雪牌 見你葵涌道 去荃灣方向過左光輝圍 凌晨1點 跟巴士行慢線 50都無 唔緊要 但你玩電話 仲要愈挨愈過 我呠7你 你起碼醒一醒 識去返左啲 師兄好心夜媽媽渣車專心啲 唔係下次老不5分 你好快無得玩
師兄有無20歲? 生性
你放上mazda 3 車gp可能大機會d睇到
不過你連登開咗post就唔好兩邊post了
最緊要靚仔唔薯
AC柱粗睇位難?新牌唔識呢啲
後座dogseat? 冇所謂啦都唔預車人
色漆調較 萬記係落左心機既
萬6 同萬3 係咪最主要 車長 同內籠大細既分別?
車尾底擔分別好大 6會較舒適 size 就其實差少少 分別唔大
想問cx-5放唔放到2m嘅surfboard
乘客座可向前移但要勉強坐到人
但6仔個籠好似大好多咁
3同6架車長會相差20cm左右,反而架車闊度就唔係差好遠

10cm後座個leg room都可以係好大分別
但個head room差唔遠,如果mazda3都頂頭,mazda6都唔會好得去邊

原廠標室內(唔計尾箱)係1890mm
照用幅圖個比例, 咁車尾到前座正常位都係1890mm
張櫈移前11cm就有2米啦
明白哂
考慮中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞