萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
係我講得唔好
講2010年打後係想架車
唔好太多首/里
見28car有啲2002車,8首..
就真係唔考慮啦
Budget唔係太大嘅考慮因素
CX30我見二手廿幾
應該都應付到

唔該晒巴打
Mazda3好過CX30但都仲係窄,而且後排車窗細,長時間坐唔會舒服,如果後座成日都要載人建議再考慮下。
唔該巴打
其實之前有諗過Mazda2
但覺得太細架(之前揸chr
咁我應該會買Mazda3
因為真係好少會用到後座
Mazda3 買完您唔會後侮 的確係部內外都唔錯既車
感謝巴打
全中
講漏左皮籠
三代Mazda 3 無乜問題,不過係無乜隔音。

四代(即今代)隔音相當好,個interior用料又高級(唔似啲入門寶馬咁咁多硬膠),不過18吋rim同torsion beam 過凹凸位有d唔係咁舒服(彈跳比較明顯)。

CX30入邊反而冇四代 Mazda 3咁闊落,因為個wheelbase 好似仲短d。 但係頭部空間會多dd 。
岩岩喺街又見到架
CX30同CX5..好靚仔
不過揀好就唔諗
CX5 無大Mon, feels dated

不過mechanical 上用料比CX30好

CX30 感官上比較好
CX5靚仔啲
如果膚淺地齋睇樣的話
我揀Mazda3!!!
比較少揸車 睇落Mazda2 好似細架啲易拍啲 mazda3定2好
睇你要車幾多人,如果長期五人2仔一定唔夠
2人1大狗 後邊dog seat
Mazda 3 都唔大
日用正
佢好似短過Mazda3 40cm
不過後座應該都幾逼..
Mazda3 後座逼唔逼我未見過
但巴打話都唔係寬敞..
咁我諗Mazda2更甚
今代Mazda 3係邊年出?
想入架1.5 sedan玩下
好似見冇乜二手盤放
定係直接買新好忍唔住想入坑萬事得

依加新車仲平過當年
Mazda 3 後座175可以

再高就唔好
應該係短 60cm 無記錯嘅話
想問下如果想等mazda2 hybrid
平時會唔會有水貨車 因為好少留意Mazda 唔太清楚

留意到mazda2 hybrid 好似都會係日本賣
咁到底同雙生Yaris hybrid 有咩分別
個價真係好吸引
同埋見大家講到skyactiv好似冇乜鑊氣
應該唔使怕整車?
預備支WD40噴一噴隻側鏡就夠
試過3仔,CX30,CX5
最鐘意都係CX-30
依家揸得好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞