萬事得Mazda車主揮手區(17)連登無人揸萬事得

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
好撚大食湯鳩左佢啦 渣緊柴6 5.0L /100km 60高速40市區
有冇人知2010年既Mazda 6油耗如何
賣quota
想買二手m3
車行盤信唔信得過
驗左車先落訂
無錯 驗好哂先落訂
師兄我係19年2仔 但個後視鏡都壞左
Mazda 真係買二手車嘅恩物 夠跌價多 所以買得夠平
摺鏡壞左 唉
點解澳洲呢邊好似貴咁多
利申 19年2仔 近一年買左9萬零
澳洲呢邊 好似16年左右3仔 要 12-15 萬hkd
送貨買echo,Yaris
因為除左香港其他地方啲mazda 都好保值
唔洗養家,做緊仔既話就買黎揸下

養唔掂得賣
我部3仔係澳洲越揸越貴
升值cls…
不過2手點揀好 16年打後?
係咪搵返sp25 以上
見好似唔多人有加vision360
香港車房佬:揸萬事得 整死你啊
我自己就建議搵sp25以上,但都係睇budget做人
15年sp25車主,19年年尾1萬7千aud買入,而家同spec既3仔街價已經賣到2萬2千aud

香港人只要唔係自己揸緊果架既款式牌子,其他牌子嘅都係閪多過like

Mazda 垃圾車,無力又鋼水差
Honda 飛仔車,十架有九架半撞過
Toyota 雙氣袋,老餅
Lexus 質量下降,衰過toyota
Audi 買黎學整車
Bmw 燒偈油

總括喺香港人眼中,benz先係皇道
價硬,貴氣,架車唔會有問題,舒適

但有幾多人真係擁有過benz?
過去benz討論區睇下,好撚多小問題重要解決唔到
唯一可以講嘅係仁孚個代理做得好
其實點解一有post問買咩車好
啲人就話買連登愛車mazda
明明連登冇人鐘意mazda
其他唔講,但豐田雙氣袋係真係抵笑
而家都仲夠膽死出雙氣袋

btw benz近幾年個名都無以前咁好
我諗除咗電單車post
係得mazda討論可以開到17

同埋其實連登都多後生,budget預留唔多又想揸下架車個樣唔太薯仔既車。所以咪多連仔買mazda

Mazda 3 第三代起 mazda 6第二代起,個樣都出得下街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞