最近睇緊邊套韓劇? (41)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
係囉百想唔係豬肉獎含金量高嘅認可
無疑係演員CV入面重要嘅一條
好似你平時搵工 你有個專業資格叫價都唔同啦
FF果然係最美好
啲fans自己ff出嚟嘅劇情?
佢兩個點睇都只係拍劇有火花 現實唔似有嘢喎
仲記得好耐之前睇過佢哋啲支那cpfans吹到佢哋養同款狗 同一日update ig就係一齊嘅證據
佢而家唔劇接劇嘅話,之後就冇機會
年齡對女演員嚟講係最大障礙
佢而家三張
再遲啲就要做人老母、大嬸嘅角色
對比林秀香更唔鍾意金正賢
我意思係 你套劇唔收得 無人氣既
拎到獎都未必有好多幫助
係就係一個證明
但收視高 幫公司賺錢已經係一個好大證明
純粹唔認同話 拎唔到獎 就會比人標籤係乜乜乜
【the qoo 7萬熱帖】奇怪的律師禹英雨 童演就是被記者說“笑一下”,也沒笑的理由———掉乳牙 ​​​​

MBC金土劇 律師醫生 第13集全國收視率6.5%。

MBC《律師醫生》收視率推移:
01 5.2%
02 4.2%🔻最低
03 6.5%
04 4.9%
05 5.7%
06 6.9%
07 6.4%
08 5.4%
09 6.3%
10 6.2%
11 7.2%🔺️最高
12 6.1%
13 6.5%
SBS金土劇 為什麼是吳秀才 第13集全國收視率7.4%。

SBS《為什麼是吳秀才》收視率推移:
01 6.0%
02 6.5%
03 8.4%
04 10.1%🔺️最高
05 8.9%
06 8.8%
07 8.7% ​
08 9.2%
09 8.7%
10 7.4%
11 7.0%
12 7.7%
13 7.4% ​​​​
無論係百賞、青龍、大鐘,定係韓國三大電視台大獎,攞得獎嘅都係觀眾覺得演員做得好先攞到,而唔係好似cctvb視帝視后咁只係小圈子選舉
套劇收唔收得、有冇人氣,同拎唔拎到獎未必有直接關係

收視高、幫公司賺錢係一回事
但係要跳出舒適圈,由電視圈跳出電影圈、再自立門戶先係最終目標

就算拎唔到獎,有提名都唔錯,至少都有機會搏
連提名都冇嗰啲就係反省下
我淨係覺得唔洗本未倒置話 要有獎先係證明到D乜乜乜
好大個例子 魷魚遊戲
已經推返咗好多人既概念
人氣的確影響所有野
依套已經變左狗血劇
吳秀才
睇開就睇埋佢算數
喺美國醫院生左但醫院冇同佢講
如果呢套劇唔係有李政宰孭飛,淨係睇故事內容,套劇就唔會有咁多人留意
李政宰由電視圈做到電影圈,攞過唔少獎。而家靠呢套劇令佢更進一步喺海外有知名度
人氣再高都只係一時
本身冇一定實力嘅話,被觀眾定型就好大鑊。
佢唔知咩?
好靚女 希望佢大個左都繼續靚
講多少少
雖然獎項唔係一切
但係有獎嘅話
條路會好好多
電影導演對你有良好印象嘅會第一時間俾劇本你
又或者諗唔到有乜人可以啱個角色時,製作人都可以提議搵你去做
冇獎唔係唔得,但係現實上係難好多,要花唔少時間,至少十年,先有機會由配角做成主角(不過呢啲機會可遇不可求,好多最後都係做配角甚至做甘草演員),而時間又唔等人,到時就算電視圈有成就,都唔會有時間入電影圈。
講真 我淨係諗到鄭好娟
重有咩例子真係可以由拍電視劇轉型去拍電影 掉返轉就大把
大把
除咗李政宰外
金秀賢、金慧秀、孔孝真、孔劉、李秉憲都係拍電視劇開始又或者拍過電視劇
終於到女主有心臟問題
成集get唔到李璟榮既情緒變化
你覺得大把人由拍電影轉拍電視劇,只係你將cctvb嗰套影視模式當做正常
正常嘅情況係,演員唔係屬於電視台,亦都唔限於電視台。可以跨媒界。一個演員可以拍電視劇,亦都可以拍電影,甚至出演舞台劇、歌舞劇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞