最近睇緊邊套韓劇? (41)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
希望佢可以憑呢套拎到
佢依家嘅演技表現除非劇情有影響如果唔係佢拎都好有說服力
重有就係嚟緊下半年到出年年頭仲有冇比呢套有更好表現嘅劇集、人物出現
上年呢個時候冇人預計到李俊昊、金泰梨成為今年百想視帝視后
禹律師和俊浩的聊天記錄應該是這樣的👇

今次終於有代表作
至少係入圍預定又有力爭先
Agger希望主線都可以一路到尾做好佢
實在對虎頭蛇尾嘅劇有陰影
會睇到內傷
唔好提了呢世都唔認可個結局
白桃CP
good doctor咪係咁
不過我覺得男主做下守護天使就夠 唔好搞咁多
應該會開放式
的確可能少少理想化
又或者我地都仲存有偏見
唔覺得有人會無條件咁偉大愛一個有缺陷嘅人
但世界咁大總會有 係少啲咁解
所以如果佢著重loveline我覺得只係樂觀咁寫
又唔會去到脫離現實
始終每一個人都有被愛嘅權利
自閉症都有分輕重既
更何況女主唔屬於自閉症 而係自閉症譜系既亞斯保加症
同我地一般認知既唔同
同埋我覺得英禑個情況都唔係好衰
只係社交能力差啲
佢都識諗咩婚紗結婚好靚仔嗰啲兩性嘢
大家唔好咁悲觀啦
個編劇唔好over咗我都收貨
我諗現實常見既都係第3集個男仔咁
劇版《語義錯誤》導演在第26屆釜山國際奇幻電影節上進行的《語義錯誤:The movie》GV上談及第2季:如果製作第2季,想作為原作的外傳,設定成朝顯時代的古裝。 ​​​​
奇怪的律師禹英雨 文智媛編劇:地球上能消化“禹英雨”的演員只有朴恩斌,為此等了一年(朴恩斌先確定出演《戀慕》)

劉仁植導演在朴恩斌確定出演的時候喊出了“萬歲!”
劉導:朴恩斌詮釋禹英雨時感覺角色栩栩如生,像是拼圖完整無缺的感覺。演員自身的魅力自不必說,還兼具分析能力和真誠,朴恩斌forever。

文編:地球上能消化“禹英雨”的演員只有朴恩斌。禹英雨不可憐,是讓人覺得“她很可愛,很聰明、很元氣”想為她加油的人。朴恩斌的眾多優點都體現在禹英雨身上了。第一次看到視頻裡會動的禹英雨後,我非常開心,欣喜不已,特別興奮,給朴恩斌發了消息“對不起,我愛你,我很榮幸”。
姜泰伍超話 是讓在遠處守護的我的心都碰碰跳的一等功臣。以純粹且溫柔的眼神,讓浪漫的瞬間閃閃發光。
姜其永超話 飾演的鄭明錫是投射了觀眾對英雨的反應的人物,因為有著親切且溫暖的視線的姜其永出演,角色才立住了。

劉導:每個人都有點奇怪因而特別。希望觀眾能通過這部作品以寬容的心瞭解彼此的不同之處。

文編:“奇怪的”人的人生雖然很奇怪,但都有價值且優美。希望通過這部劇能傳達那些價值和那份優美。
TV CHOSUN土曜劇 《#魔女風采依舊#》第3集全國收視率1部(未進前20),2部2.480%

TV CHOSUN《魔女風采依舊》收視率推移:
01-1 3.282%
01-2 3.417%🔺️最高
02-1 1.872%🔻最低
02-2 2.682%
03-1 *
03-2 2.480%
KBS週末劇 現在很美麗 第29集全國收視率21.3%

KBS《現在很美麗》收視率推移:
01 24.5%
02 24.6%
03 22.8%
04 25.3%🔺️最高
05 21.0%
06 24.7%
07 22.2%
08 24.4%
09 22.3%
10 25.0%
11 20.7%
12 24.3%
13 23.1 %
14 23.9%
15 20.9%
16 22.2%
17 20.8%
18 23.8%
19 21.2% ​
20 23.8%
21 21.7%
22 24.0%
23 21.1%
24 25.0%
25 21.7%
26 25.0%
27 20.5%🔻最低
28 23.1%
29 21.3%
JTBC週末劇 #cleaning up# 第11集全國收視率2.478%。

JTBC《Cleaning Up》收視率推移:
01 2.737%
02 2.514%
03 2.322%
04 2.570%
05 1.986%🔻最低
06 2.820%🔺️最高
07 2.020%
08 2.236%
09 2.125%
10 2.787%
11 2.478%
tvN週末劇 還魂 第7集全國收視率5.311%。

tvN《還魂》收視率推移:
01 5.205% 🔻最低
02 5.872%
03 5.288%
04 6.841% 🔺最高
05 5.352%
06 6.639%
07 5.311%
MBC金土劇 律師醫生 第12集全國收視率6.1%。

MBC《律師醫生》收視率推移:
01 5.2%
02 4.2%🔻最低
03 6.5%
04 4.9%
05 5.7%
06 6.9%
07 6.4%
08 5.4%
09 6.3%
10 6.2%
11 7.2%🔺️最高
12 6.1%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞