最近睇緊邊套韓劇? (41)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike

只係冇李絮
不得唔知會唔會有人代替警察嘅角色
但其實還魂喺 netflix 個成績, 不論係韓國還是全球, 都唔係特別標青
社內相親都ok?
coupang play本土ott製作同播 正路就唔會賣俾netflix呢啲全球ott喇 係唔明點解唔似金秀賢套某一天咁賣俾viu呢啲地區ott播
有Netflix加持
可能見有金秀賢主演,賣埠會好睇啲
但係Netflix買起嘅,國外觀眾會好多人睇
不過都有失手嘅時候,《明天》就真係
《社內相親》就係傳統黑馬劇, 韓國本土當初無人睇好, 因為 poster 老土, 故仔又老土, netflix 買應該係睇中呢類老土劇外國反而有市場, 結果首播後反應出奇地好
結論係, 套劇受歡迎, 編、導、演員嘅努力功不可抹
成績一般, 但其實幾好睇
美男堂喺Netflix既成績如何?
近排真係冇咩劇係正到值得追貼住睇
除左朴恩斌依套
其他都麻麻
好似多左個司機角色
有話題度但應該偏負面
南韓top10榜長期頭三
係水木播完英禑跌第四
應該無首播時咁負面,
收視同喺netflix都屬於中規中矩, 唔係特別標青, 但唔可以話差, 所有都喺中間
有冇人睇dr lawyer?
好似冇咩人討論

申河均 元真兒 主演, 柳炳宰 執筆的Coupang原創情景喜劇《Unicorn》公開海報,定檔8月播出

此劇圍繞Startup公司展開奮斗記故事,由《Melo體質》、電影《極限職業》李秉憲導演擔任創作總監,《Melo體質》副導演金慧英導演執導,放送人柳炳宰作為編劇參與製作,《偶然發現的一天》的印智慧編劇提供創意,8月播出
我有睇
韓劇製作公司AStory 由於#奇怪的律師禹英雨# 等自制IP正式開展而改善業績,證券研究員說奇怪律師禹英雨收視率熱度都非常高,劇集熱播,另外7月29日也即將播出他們製作的韓劇,下半年也會投入製作文森佐編劇朴才范新劇《武黨》《妖怪之日》,《340天都寬限》等劇,之後會加速提升業績,像奇怪律師禹英雨這種收視率熱度兩手抓的劇,還會擴展IP,下半年會將禹英雨連載成漫畫公開。
JTBC週末劇 #cleaning up# 第12集全國收視率2.566%。

JTBC《Cleaning Up》收視率推移:
01 2.737%
02 2.514%
03 2.322%
04 2.570%
05 1.986%🔻最低
06 2.820%🔺️最高
07 2.020%
08 2.236%
09 2.125%
10 2.787%
11 2.478%
12 2.566% ​​​​
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞