最近睇緊邊套韓劇? (41)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
怪物
ENA水木劇#奇怪的律師禹英雨 第5集全國收視率9.138%,刷新自身最高收視記錄。

ENA《奇怪的律師禹英雨》收視率推移:
01 0.948%
02 1.805%
03 4.032%
04 5.190%
05 9.138%🔺️最高 ​​​
ENA水木劇#奇怪的律師禹英雨第5集全國收視率9.128%,首爾收視率10.297%,水木劇榜首。

該劇以0.948%出發,第2集1.805%, 第3集4.032%, 第4集5.190%,每集都在刷新自身記錄,成倍增長,全國收視率即將破10。 ​​​
2022年韓劇最高收視率排名(~2022.7.14)
(12月~現在,含12-20集迷你劇,不含日日劇、週末劇)

1 tvN《我們的藍調》 12.541%(週末)
2 SBS《再次我的人生》 (金土)12%
3 SBS《社內相親〉11.6%(月火)
4 tvN〈二十五二十一〉11.5%(週末)
5 Channel A 〈女王之家〉10.3%(月火)
6 SBS〈為什麼是吳秀才》10.1%(金土)(在播)
7 tvN《軍檢察官多伯曼犬》10.081%(月火)
8 TV朝賢 《婚詞離曲3》 9.771%(週末)
9 ENA 《奇怪的律師禹英雨》 9.138%(水木)(在播)NEW
10 MBC 《Tracer》9%(金土)
呢個漲幅,係咪前所未見?
cls會唔會上到20
相類似嘅case係天空之城
但佢嘅升幅已經超越左佢
好痴線
安娜好睇
細台有$$仲唔快快賺
都唔知下一個禹英禑幾時出現
好似good doctor咁?
都幾勁
good doctor係翻拍美劇
依套就掉返轉 比人翻拍
兩套都係韓劇俾美國翻拍喎
係咩 搞錯咗
美劇好睇好多
我老母反而覺得美劇版好垃圾原版翻睇咗好多次
其實兩套條愛情線都係垃圾
但韓劇個條 我直頭頂唔順棄咗 勁拖泥帶水
呢個升幅應該用sky castle黎比較啦
係個後勁唔知可唔可以贏埋佢
藍調真係好好睇
係就係 不過sky castle起始收視都係1.x %
jtbc drama收視唔係好高收視
我覺得呢個升幅已經係史無前例 根本冇得比
呢套真係每個星期揼一聲咁上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞