我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 26 )

1001 回覆
6 Like 20 Dislike
悠二就係Faroll店主
sor我係想講200蚊學生砌機優惠

不過都唔該晒你
唔知search 下先
有野可以問我
起呢個Post問我邊度砌.我有時真係唔識答呢個問題
係.冇左了.不過而家d野已經好平
水貨黎.我盡可能都唔會掂水貨

行貨冇乜 / 或者係零tray
呢樣真嘅

推薦自己又唔係,推薦人哋又唔係
其實有走架啦.有d線位.根本條線都唔夠長.冇可能走到

同埋我地本身係有用索帶 / 或者機箱個走線魔術貼.應該已經鬆走左
montech呢隻箱好窄.所以HDD架同火牛位置空間好細

如果你想易拎d隻火牛出黎.你可以成個HDD鬆左鬆先.咁火牛會易拎出黎好多
而家覆左你未
如果用玻璃的話.pa120的確唔得.可以用pa120 se.就會可以
係.會幫你裝埋個windows先會出機
冇的.因為我地信用卡系統就係用paypal

如果你係消費券的話.就全部都係免手續費
你最好用返pci-e 4.0版本.隻機箱

不過其實我會用nr200p 多d

風冷的話.用thermalright x47
個HUB應該唔使裝的話.因為風扇可以直連argb底板

試下用第二個版本rgb fusion
你真係想打機.notebook打唔到咩出黎.除非你真係空間好少

如果唔係.就算係砌ITX都好.都建議係砌機.性能差太遠
唔該二巴 想問埋下如果水冷出邊隻好
覆左了岩岩已經黎完拎左卡走
3060ti support到4K mon?
礦潮後第一張6000樓下 3080 10Gb

單買 5999.砌機5899
https://www.faroll.com/product/3672/6gigabyte-geforce-rtx-3080-eagle-oc-10gb-gddr6x-lhr
想整部3080orti 玩下
依家買定下月中買好
Enjoy
你預算同用途係咩先.其實唔一定要買3080 ti

3080的話.而家d價去到差唔多的了.3080 ti.我覺得仲有得降唔少

3080就算降.應該唔會降太多
維修機既單係咪會等埋一次過寄過去代理商維修
同埋代理商會唔會有機會直接一換一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞