我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 26 )

1001 回覆
6 Like 20 Dislike
想加到32GBram 本身用緊G.Skill Trident Z Neo Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-16GTZN
諗緊再買2條定係直接換klevv好 又唔想溝ram
klevv平好多 32GB都係800幾 Gskill16GB要760
係 而家有

佢本身都係話有俾我地

之後突然冇 結果而家又俾到一張我地
下面個個再細d
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,490

1 x ASUS PRIME H610M-E DDR4 Micro-ATX
價錢:$660

1 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$410

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$489

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x Antec NX Series NX200M Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$299

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $3,777
https://www.faroll.com/customize#MzE5Myw0NDE1LDQ0NDEsNDg4Nyw0OTEwLDUyNTk

1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,490

1 x (優惠)Klevv Value Select 16GB (1 x 16GB) DDR4 3200MHz C22 SO-DIMM
價錢:$460

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$489

1 x ASRock Deskmini B660 WIFI Barebone
價錢:$1,699

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,218
https://www.faroll.com/customize#MzE5Myw0NTk2LDQ5MTAsNTM5Mw
溝的話.XMP會有機會開唔到.但如果你識.可以手動調整
如果想攻下代卡4080~4090
係咪一定要預1000w火牛
定850都夠做
認真.4090.1000W都未必夠

我估計4080.1000W應該OK
落左單 依一兩日會俾埋錢
Keyboard有冇得揀茶軸?
1點俾左錢
2點就跌
未出貨可以叫佢退差價 搵客服
你問客服.睇下仲有冇貨先.茶軸
如果4代出你係咪會暫時留3代卡一陣
搵返我客服.會退差價俾你
上個禮拜落單未出貨,仲等緊訂嗰個機箱,到時Giga出招時張Gigabyte GeForce RTX™ 3080 Ti GAMING OC 12GB GDDR6X,有冇得換個張
唔敢講.可能唔得
你最好問客服 未開盒叫佢hold住先
我淨係買料,唔使佢哋砌機
唔該二巴
我個G360A想加多把T30風扇係後面
但客服話要等到7月底, 想問問有冇其他推介,唔要rgb的
arctic 個d風扇
thanks
另外想問有冇mon推介?
27" 筆直2000內
你可以望望MSI 個d 2000樓下27吋
Thanks! 兩款都夠細 有冇話邊條list抵玩啲 同埋送貨要幾耐
睇你自己想要幾細.下面個條冇升級空間可言.同埋貴d.但就真係細

你預2-5工作天
二巴,其實40系列大約咩時間出,9月想砌機係咪好尷尬會唔會等埋新卡出先諗會好啲
你9月先砌就緊係等埋40系
我怕到時太貴,砌唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞