我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 26 )

1001 回覆
6 Like 20 Dislike
我冇3米
建議你自己支蟈寶買算,成個黃金都係d大劣牌子仲要賣貴1.5倍
有冇人用silverstone ps15
https://lih.kg/2978695

以為又係ps15
雖然裝到好貼,但其實都插到既,感覺會插唔實咁
聽講少咗鑊氣
係兩塊板夾住的位放機同modem
168mm 應該可以,
想問下點樣睇到tuf gaming k3係咩軸?
包裝睇晒都唔見有寫
3060ti 變3060 會唔會裝唔到
btw 賜酒先
應該有圖係粒軸既顏色

個盒咁樣
完全睇唔明
你見到右面圖係blue.姐係青軸
Yujihw HW 兩年半以黎受礦潮同疫情關係冇更新過砌機List組合

終於今日全面更新哂

未來會一直不定時更新砌機List.

同埋悠二我未來會重新做評測同開箱文

都會不定時更新下硬件文章.打下文咁

如果各位有咩意見都可以同我講.交流下.勿忘初衷

http://yujihw.com/
另外網站會一直維持冇廣告形式運作

以後都係

過幾日我會更新埋硬件推薦同比較舊既硬件文章
唔怪得
Btw 但我明明寫左要茶軸 同客服溝通過
你介唔介意聽日聯絡我客服.我地會幫你處理返
外國巴諗緊用邊隻cpu cooler for i7 12700, 但本地冇pa120賣,但急住砌機唔想等amazon,搵左以下幾款,比啲意見

be quite: Dark Rock 4/pro4
arctic: 34 esport duo, 50 ARGB, i35 RGB
deepcool: AS500 ARGB plus
Thermaltake: TOUGHAIR 510
Noctua: NH-U12S Chromax CPU Cooler Black

u12s最貴,怕又話用唔著晒錢
不過當然有RGB就更好
Arctic 34夠架啦
悠二仲未訓嘅
差唔多啦

今晚搞緊自己個網站yujihw
見你搞左成日加油
問多句,想有燈用Arctic Freezer 50 ARGB係咪都okay?
多謝支持

Ok

不過性能上有少少overkill
黑店到仆街,邊樣無貨就擅自改你list又唔同你講
擅自改list 咁伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞