我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 26 )

1001 回覆
6 Like 20 Dislike
唔係.我地個日收到咩維修件.就會下一日或兩日就會寄俾代理商
唔使水冷啦

風冷一定夠

貴d.嘈d.易壞d
咁box會唔會再調價?

同埋呢塊版MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 ATX可唔可以1499單買?我見街價都係1400幾左右
其實同你講.盒裝都未必係行貨.雖然行貨係聯強.但係.CPU.基本上係Intel管理返.係跟得好過水貨.特別係水貨出左新一代.佢地手底上冇哂你想要個粒.RMA係等極耐

盒裝.應該會輕微調一調

b660 tomahawk改左.可以單買
好,等下一波調完就落單了

唔該晒悠二
睇下youtube netflix咁
冇問題
您好! 3月份喺你公司砌內顯機
Intel Core i5-12400 BOX $1,599
MSI PRO B660M-A DDR4 Micro-ATX
G.Skill Trident Z Neo Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200MHz
駁電視同soundbar
如果駁電視hdmi睇片,會出現一開始慢兩三秒出聲,如果跟住開多條片就正常發聲
於是改電腦駁soundbar hdmi ,無咗慢兩三秒出聲問題, 但變咗睇某D網頁打開果吓會出現黑屏閃一閃, 睇睇吓網頁又會閃一閃, 試吓重裝粒U driver就正常番, 但reboot 機之後又出現黑屏閃一閃問題, 再將 driver裝又正常
已經重裝過window5次,換過hdmi線幾條
拎過上你公司插普通mon試機正常
我之前用廠機i7-8700 1050ti咭駁現時部電視同soundbar都完全正常,再之前都係有display咭機都係正常
請問關唔關行內顯問題?
唔打機?

如果你只係睇片.咁用內置GPU都得
有鋪追零件嘅癮 同追iPhone一樣
控制唔到
真係要講嘅話可能會陪朋友玩下l4d2
10年一次
而家呢個世代仲有無LGA1151嘅板賣…
27/6 我上網落單
當日2點前確定左訂單 揀左標準送貨
問左你同事今日會唔會送到
佢話應該未處理好
我有同佢講,加左錢揀標準送貨,但無再覆我
唔知佢有無睇啦,可唔可以幫手睇睇跟進下?
今晚會送俾你
我唔會有

正路係冇哂新貨.或者只有得倉底貨
咁唔使砌咁貴
悠老闆請幫幫忙諗辨辦法
您好! 3月份喺你公司砌內顯機
Intel Core i5-12400 BOX $1,599
MSI PRO B660M-A DDR4 Micro-ATX
G.Skill Trident Z Neo Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200MHz
駁電視同soundbar
如果駁電視hdmi睇片,會出現一開始慢兩三秒出聲,如果跟住開多條片就正常發聲
於是改電腦駁soundbar hdmi ,無咗慢兩三秒出聲問題, 但變咗睇某D網頁打開果吓會出現黑屏閃一閃, 睇睇吓網頁又會閃一閃, 試吓重裝粒U driver就正常番, 但reboot 機之後又出現黑屏閃一閃問題, 再將 driver裝又正常
已經重裝過window5次,換過hdmi線幾條
拎過上你公司插普通mon試機正常
我之前用廠機i7-8700 1050ti咭駁現時部電視同soundbar都完全正常,再之前都係有display咭機都係正常
請問關唔關行內顯問題?
俾多次個訂單編號我.我睇下先
要幾多w牛先夠推
850啦
壞板真係好麻煩
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)
價錢:$2,520

1 x Gigabyte B660M AORUS ELITE AX WIFI 6E + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,330

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$820

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$980

1 x (優惠)Gigabyte GeForce RTX™ 3080 EAGLE OC 10GB GDDR6X LHR (可單買或砌機減$100)
價錢:$5,999

1 x Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$869

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,686

咁樣ok?
第二版本係邊隻
我見官網都係叫RGB fusion 2.0

Anyway 你地同事好快手,部機返黎d線都執得幾好
呢個價錢包埋送貨都幾滿意
你聯絡我客服.我黎答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞