我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 26 )

1001 回覆
6 Like 20 Dislike
冇問題.買件我而家都快
呢條list ,想配24寸曲mon .請問有咩推介? 預最多2千5 謝謝
你可以望望MSI個d 24吋曲Mon
我唔太熟Mon,你去隔離Mon post問好啲

會有人推薦比你
全部野換,機箱用唔用得番,同window係咪一定要買新
[砌機優惠]配搭ASUS指定系列優惠價$799 ROG LC ii 360水冷

悠二想問一下呢隻水冷要配咩買?
Intel cpu係咪有分有冇散熱器?
熄左hdr佢,自己較光d
Thx
好,唔該晒
1 x (7月優惠)Intel Core i5-12400F BOX + ASUS PRIME B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX + KLEVV Bolt X Series 32GB (2x 16GB) DDR4 3200MHz C16 (送AX120 ARGB SE)
包唔包cpu散熱?
所以真係垃圾window 10個hdr搞事?咁我返去試下只開螢幕hdr吧

都係悠二寫得唔好
我岩岩改左
砌機就用得.唔使話一定要配ASUS板
https://www.faroll.com/product/5313/asus-rog-strix-lc-ii-360-cpu-liquid-cooler-799
同埋洗唔洗加多個散熱?
K / KF尾冇跟cooler
而家改左.加左"塔式散熱器"

都差得遠

機箱可以用得返.不過你用左幾年,換埋個箱都冇咩問題

windows.你之前係用緊oem定完整版
我見有d12400寫唔送散熱
係原廠唔送定佢抽起左?
Tray裝係唔跟cooler.同埋9成9.應該話一定係水貨
如果唔得就試下熄埋G-SYNC,之前聽過有人又係咁,熄左G-SYNC就無事
另加Cooler幾多錢?
散買
好,我都感覺唔係硬件問題
隔離mon post問C2先有人應 其他9成都係無視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞