我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 26 )

1001 回覆
6 Like 20 Dislike
Budget 15K 玩吓簡單遊戲 剪下片 求推介
I7+32G Ram+3080
thanks
參考一下

1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,680

1 x MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 ATX (砌機減100)
價錢:$1,599

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz C16 F4-3200C16D-32GTZN
價錢:$1,150

1 x [優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$769

1 x ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X LHR (可單買或砌機)
價錢:$6,450

1 x (優惠)配ASUS 3070Ti或以上顯示卡 FSP Hydro G Pro系列火牛減$200
價錢:-$200

1 x [消費券優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular 砌機減$50
價錢:$1,099

1 x Antec DF700 FLUX ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$519

1 x Valkyrie C360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$789

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $14,935
https://www.faroll.com/customize#MjM5MiwyOTg4LDM3MjcsMzc3OCwzOTQ1LDQ5MjIsNDk2NCw1MzcwLDU0MzI
Thanks

啱啱到咗個新montech嘅散熱風扇 舊嗰個散熱風扇有問題所以換咗個新嘅 但係舊嗰個風扇針腳同呢個完全唔一樣想問下呢個要插係底板邊度 用緊asus prime B660M
呢啲插火牛
風扇直接行全速?
正確

係 本身嗰個可以改轉速冇諗到代理嗰邊俾呢隻我 最大問題係太多線我拎唔到隻牛出嚟

同埋我個大4pin molex腳好似插唔到入rog 850w火牛度…..
你搵返條火牛線出嚟先
即係邊條新手唔係好識

黑色插火牛
綠色插你把風扇

明你意思 但係我個火牛盒得返呢兩樣嘢 同埋我見佢molex位已經插咗嘢 可能已經用曬呢啲線
可以串聯嘅,插你把風扇先,再插原本個舊

我呢個位已經full曬 唔知可以點算
舊風扇已經俾佢哋收走咗
二哥,法奧網寫信用卡用PAYPAL要加3.6%,咁有冇正常免手續費既信用卡?
抽左堆火牛綫出黎睇清楚有無大4Pin位比你插先

屌 我都想全部kick實曬 火牛都拎唔到出嚟 屌啦星個代理好地地俾返個3pin嘅我駁底板咪算 無啦啦俾個4pin我邊個估到
RAM 自己有, 貪 z690 有2條M.2,
想問下D料有冇問題,如果想風冷應該點出?
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,680

1 x ASRock Z690M-ITX/ax DDR4 Mini-ITX
價錢:$1,799

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 2TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,499

1 x ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X LHR (可單買或砌機)
價錢:$6,450

1 x FSP Dagger Pro Series 850W 80 Plus Gold SFX Fully-Modular
價錢:$1,030

1 x SSUPD Meshlicious Full Mesh Mini-ITX Case (w/ PCIe 3.0 Riser Cable) - Dark
價錢:$1,050

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $14,588
https://www.faroll.com/customize#MzE5NSwzNzI3LDQ2MDEsNDk2NCw1MTE0LDU0MTg
悠二巴 ,我部機到左試緊機,我想問如果Giga個RGBfusion 一開冇反應點搞

同埋個用be quiet 500DX機箱換左前三邊把RGB風扇但冇裝個Hub放左係底版盒,係唔係正常冇問題
我對電腦野唔熟,想買部打機電腦,預budget 15k想問買手提電競電腦定搵人砌機好?
入得油二post相信你都有答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞