床褥 集中討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
琴晚第一晚訓,今朝起身已經無以前咁腰痛,之前係朝朝訓醒比人打左一身咁,不過條頸痛,可能要買個岩既枕頭先得
想問下而家用緊137 x 190 cm double size係咪冇咩必要上152 x 190 cm Queen size?
暫時一個訓 有埋條女既話double size會唔會太逼?
已經瞓咗成年,爽丫丫
如果夠位,建議直上queen,一個人瞓爽到仆街,有女就逼逼的,美極就king都搞唔掂
離一離題
有無ching床架買返同床褥一樣牌子
唔同牌子有無特別影響
名牌佢地全部都係大陸廠造,不過用料上係會比較靚啲,唔係實惠/宜家果啲廠既質地,最緊要唔好用魚尾骨床架,有啲床家講明用魚尾骨會無保養
想搵床褥同床架都係一樣size嘅
睇左幾日普遍都係床架size >床褥size
你三邊落床?
如果床架同床褥一樣size+得一邊落床
我覺得會好難會床單
可能我太廢
我都係單邊落床呀 但床邊有張電腦櫈會頂住
如果預大個床架就會卡死 一係就要換櫈/坐床用電腦
反而想知邊道有4枝油壓臂既油壓床賣見sealy個架係用4枝,但出面全部2枝
利申,怕死
Sealy果個真係好夠力,但我而家後悔想轉返櫃桶
買左sealy?
點解轉返櫃桶,有咩唔好,想買床尾揭
之前去試Napnice個職員叫我試下張雙人床
右邊硬 左邊軟我仲碌咗幾下
唔知係張床做display定係真係有呢一個型號
你可以去問下
有無巴打用cottex?
唔係
但太近地板唔係唔好?
唔會成日打開,櫃桶放下衫/物品仲好
買得油壓唔係預左放喼, 棉被,非當季衫個啲少用既野咩梗係少打開先啱
就係放呢啲嘢,但我queen size 床架,其實一半位就夠放,另一半整返櫃桶仲好用
咁少野要放?斷捨離?
我都訂左sealy queen size 諗緊屌唔屌埋佢個油壓床架
我淨知村屋夏天好 落雨好
成日都覺得有啲熱氣係地面升上黎 我唸就係古代人講既「地氣」

住過幾樓~2x樓唔係好覺

普通高度就ok

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E5%9C%B0%E6%B0%A3
要屌埋,佢個床架好撚靚
直接落門市問好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞